An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
同高登連登關係差唔多
追咗po先屌人啦ching
自暴其短
you paid for that
A12真係可再戰幾年
咁點解mac唔用A12
以前有時間會玩吓改嘢刷嘢
但家陣忙啲貪正正常常用部機夠簡潔順就算

利申:pixel an撚
我真係覺得apple遲早mac會用埋A系列
samsung 果D你俾完錢睬你有尾
3年前用過an 機兩部
算中階,3,4千蚊

半年開始lag, 一年開始壞

唔知依家啲an 機仲會唔會咁

反正3年前開始用6s, 乜事都無
彈app 都無乜試過

以後唔會再諗用an 機
我都係之前IP6轉過三叔S8,用唔慣轉返X
Apple唔用啲年度大更新整慢舊款機iphone 真係可以用好多年,係ios11嗰次做得太核突 ios12先做返好
你而家咪批鬥緊
apple產品係有佢嘅特色同好處
只係唔明點解有啲idog中晒邪教咁
永遠係靠踩其他brand嚟獲取認同
買手機好似附送埋優越感咁
唔講仲以為部iPhone值幾十萬

利申 apple用家 除咗電話
Intel u要轉arm架構嘅A12唔係咁易 os同埋software上好多嘢要改過曬

Apple應該想轉 可能仲等緊啲software develop好
巴打覺唔覺an app啲質素同Iphone 有距離,個mon靚但係出嚟啲圖硬係矇矇地,同個mon spec個解像度有分別
我部 An 機內置左有個 file 叫download ,下載左嘅野全部都自動塞喺嗰度,巴打睇下有冇?
1. 我唔排除有solution做呢樣野 (home automation), 而開app轉settings就應該無,呢種用法好niche,一般人有乜scenario會咁用法...
2.Split screen ipad有
3.Default app仲有咩要轉?Apple的已經好用,而且有share menu有乜做唔到

所以我話乜都DIY既人先會覺得Android先夠用
我係屬於乜都唔想煩的IT人,平時寫program都夠煩,仲要花時間撚部電話?

Android一早有nfc, 但係有乜實際用?拍八達通?玩nfc tag? Apple一出,就係有理由,就係Apple pay
藍芽send file, Android又一早有,但又點,要兩部機拍埋先pair到,或者要人地都人手開BT discover, Apple一做,就係Airdrop,阿婆都識用
我用宜家部 An 機用左3年都正正常常冇壞過,係開十幾廿個 app 時會 lag 啲啫
有諗過轉做 iOS 但係用慣左 Android 都係覺得 Android 自由啲,雖然冇咁安全
同埋line sticker an 機 iOS 唔互通
唔想又要重買
唔好侮辱ifan
i狗無言而對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞