An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
身邊啲 idog都係忠心,就算叫佢換an 機佢都係會話:用唔慣/中意用番iphone多啲

但用開an機果啲一起佢面前提起ios,佢係就會起哂鋼咁屌iphone
又話貴 又話design 核突,又唔諗下到時你用左2年想換機時,兩部回收價爭幾遠。
Design 就大家一樣柒,但A12都完爆所有An 機

又講到好憎ios有幾唔方便,幾唔user friendly好多功能都用唔到 唔講仲以為佢係工程師。日常用最緊要夠順手,an機一用超過1年就開始有問題,之後keep住都要得閒就洗機

最後
不分化,不割席
AN 機雖好,仍需AN狗扶持
idog係apple個生態包圍下都無乜可能走到

利申idog
買部電話都要揀陣營,敵對到好似足球世仇咁,真係好弱智 我講兩邊都有呢啲人
轉過幾日S10
立即轉返XR
仲洗幾千銀換曬成屋Apple Homekit穩定返個情緒
未試過An,不懂iOS的好
樓主咪係呢啲
我就真係software engineer,即係program狗,我而家同你講ios好撚廢呀屌你老母
香港有幾多人係program狗
正正常常穩定唔洗搞呢搞路正正係ios既最大好處
又係呢d拗極無止境既議題
一句講哂:各有喜好
雙修表示理解不能
聽過一個師奶講
佢剩係用黎打電話 影下家庭相
Iphone點都好過android
因為用幾年賣出去都保值
An 機課fgo一pack 石平828円
仲有,你試下係iphone裝呢堆app俾我睇下
我就係次次都無啦啦都比an狗屌 電話野我又唔熟又唔會無啦啦屌an 機
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書

唔憎阿, 我自己慣左聽無損所以之前用慣AN機
因為窮
兩邊都覺得唔夠好

但係要揀可能都係 ios
但係 an 多好多無聊 apps 玩
又可以將電話當 external drive
但係 iOS 真係寫得順啲安全啲
個 touch mon 又真係做得好啲
色又調得靚
呢個岩,我老豆老母轉左ios之後已經唔洗我成日幫佢地整
我都唔介意啲人話ios係傻仔機
An機有時有得dl 番啲nds game 又幾盞鬼
係無咁容易dl apk 我認,但都唔洗次次起哂鋼屌iphone 架嘛,和平共處唔得咩
利:唔用an機但都唔憎an機有時都會覺得an機啲新野幾有趣 eg 摺機
幫推
M額已經收得皮
dl apk唔安全有機會比人惡意修改

如果無an機抗衡ios, iphone應該賣得仲貴
我有用黎玩番 Saturn 同 gamegear 啲 game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞