An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
雙修解決所有問題

不過主力依然係iPhone
我部Nokia明明已經係Android One又冇乜裝野點解都可以愈用愈慢
我平時有睇開外國Tech YouTubers
發現到如果講iPhone好處/Samsung壞處條片會多啲dislike
Comment一面倒話Samsung最好/iPhone最垃圾
換IPHONE 用AND ? SOR, 我用唔慣AN 機
中國人好用apple(口裡華為, 事實iphone)
香港人都鐘意用有咩出奇
ios?個3.5mm jack呢屌
ios有一部ipad好夠
手機真係要an
可以做嘅嘢多好多
電話ios 平板An. 各取所需
ios冇問題,個問題係iphone技術太落後。

明明部部電話都做到差唔多全屏,
你個死人iphone 11重留個瀏海做乜Q。
新一代都冇新技術。

咁樣hea d 果粉,點會唔憎。
人地an狗打機要開外掛,叫人換ios無得開掛緊係罵你喇
2邊都用過,最後用iphone因為電池壽命長d
吸引又點
你用到一年冇事唔駛保養當你贏

個技術根本唔成熟,急推出黎就係出事
An機成日都奶d咁既野
覺得apple ui 唔直觀
對啲有腦嘅user反而冇咁方便
不過都有啲想換
乜board都試過
已經放棄直接用番Gboard算
我自己用過android,之前就用apple
根本各有優勢

我最睇唔過眼成日有班人屌i phone
m額,cut3.5mm,貴,唔人性化
係都要吹到買apple嘅人係懶係威 同炫富
然後就笑人個design點柒點柒

最經典班pixel狗 屌完apple
上面嗰啲嘢自己全部做齊曬
最搞笑係畀咗咁大嚿錢仲係用845 又少ram

pixel4 未出嘅時候
仲笑iphone 11抄華為, 鏡頭好柒
都唔知班友點兜
但無可否認apple而家真係唔夠特別
同埋又重又厚
用11,xr 做標準嘅話
「an機一用超過1年就開始有問題,之後keep住都要得閒就洗機」

ching 坐咗幾多年
雙修既路過

銀行app果D始終唔放心用an機
單係講安全性iOS點都係高D
而且apps想要咩權限都可以自己揀
唔似android有D app唔比權限佢就唔比用都可以上到架
同埋要打機點都係iOS順D

但an機好在自由度高
鐘意點customize都冇問題
而且D file想點搬就點搬
響手機bt完再用video player播返都完全冇問題
唔會話每個file都跟app搞到綁手綁腳
True Depth camera 雖然闊啲但係scan 到3D image 同埋dark environment 都用到
同埋佢安全性高, 可以登入銀行apps, payment authentication

啲好窄既notch 仲係2D camera, 安全性唔過關而且唔比用銀行apps, payment
所以一定要加個指紋落去搞到有2種authentication method
An IOS 各用一部中 各取其好
用過6S 幾個星期, 電話BT冇得直接播果下真係接受唔倒, 冇咁多DATA上網直接睇.

其他野係幾好.
雙修咁點
而家iphone 都無咩回收價了
你睇1年乍,xs max值幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞