An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
用慣android反而iphone用唔慣
好多野都一定要跟佢果套
主要唔想有太多limitation
ios好用在啲function好簡單俾你用到,不過同時間少咗customization
其實我對iphone都冇咩特別唔鐘意
只係好憎啲人買完部電話就係到嘈嘈嘈話對家
我以前一直都係你哋所講既i狗
然後直至今年年頭
我換咗部mate 20 pro
諗住試下玩改system
鏟尻曬啲大陸apps、換launcher
諗住睇下Android係咪真係咁好用
用咗半年
我而家已經頂唔撚順要換番iPhone
其實問題唔係個spec上面
本身小弟係做開文字工作
成日都要用內置keyboard打字
但係我搵咗半年、貨咗無數次金
用過無數咁多個keyboard apps
都冇一個可以同apple一樣
有晒咁多隻語言既keyboard
可能你會鬧尻我用大陸電話
又話亂改launcher先搞成咁
但我想講
真係唔係人人都啱用Android機㗎
同埋個spec同部機好唔好用
真係冇任何關係
你呢個post已經屌緊Android user啦
你身邊啲人又代表到幾多Android user呀
現實真係未聽過有人為部電話嘈交同埋label iPhone / Android user乜乜柒柒
iphone年年無咩創新 又賣甘貴 M字額 頂多賣4-5000蚊
iphone x換左s10仲用緊

呢一隻癲idog夠頂10個andog喎
啱啊
我都唔明點解S10+仲lag過X
利申雙修
gboard?
呢個癲到好好笑
呢條友啲留言個個都係屌人,幾好笑
兩邊成日彈黎彈去
講真 你鍾意用邊部就邊部囉 理人地做乜?係呢個大家都有手機嘅年代 仲分貴賤?
Don't judge a book by its cover
啲相簿apps可以睇哂所有圖啦
又來呢啲年經月經
年頭用過一牌pixel3xl, 影相係好靚, 個mon都好靚, 但其他方面梗係唔順手, 都係用返6s
上次iPhone 太貴
轉會
睇到iPhone 11 又想買
an機留喺屋企打機睇Av
iPhone 返工出街用不知幾爽
都唔明點解要做死忠
係呀,iphone係世上最好㗎。

啱聽未?

成日嗌呢啲真係好撚無謂。
完爆你老母個爛臭閪
可以開個日本ac
唔使download apk
有幾廢?

可唔可以講下俾我呢啲唔識嘢嘅an狗聽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞