An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
睇依個post既an user講既野
完全明白點解大部份廢佬用an機
連登user後生多,可以想像到依班an user老左之後同宜家既廢佬一樣
唔知

利申:iPhone 8 plus 唔中意m字額 , 另外有asus 平板
用過An 騙局黎 乜鳩性能都輸九條街
要用IPhone 比根本就等如 次等貨
打機既話 不如買部Razer 乜都唔裝淨係愛黎打機
我用開an機但唔會屌iphone
只係真心唔中意ios
想用咩機咪用咩機屌咩撚
點解黑警見到手足會起哂鋼?
an機邊度down都自動分哂相簿
fb down一個
lihkg一個
普通上網download一個
不知幾清楚
想問依家iphone 可唔可以一邊睇直播一邊上連登?
發覺依幾個月要成日咁做
ios連FBI都破解唔到
RAZER
不了
根本兩邊都有呢啲人

班idog成日屈an user用老翻你又唔講
買咗嚟傍身但好少用,要度嘢嗰陣冇間尺/拉尺嗰陣會用
我想講嘅係呢啲無關痛癢而一早存在嘅功能apple都擺落發佈會到重點講而一眾無知users就打晒飛機,係幾咁可悲嘅一件事

"Android user窮到乜咁,apps無人比錢,d apps唔係有spyware就狂彈廣告。仲要普遍設計都好差"
ching坐咗幾耐?另外好多嘢iOS app連買都冇得買,連差也談不上

“而家係Apple自家出既app,一夜間所有ios device都有呢隻apps,我要用隨時都即刻有得用。”
落後咁多一夜間個個有晒真係巧威威

“補充一句,其實無論ios定android上面,好耐之前都已經有呢類app”
不敢苟同, iOS app方面一直都係好耐都冇而唔係好耐之前已經有
e.g. Tasker, launcher, link bubble, sidebar, gesture control, clipboard actions, context awareness 到依家都仲係冇
s9咪有face id lo
想講face unlock係Android一早出現咗,當然安全性冇faceid咁高
係因為估唔到市場接受程度咁高(其實可以話係idog被逼接受, 因為想用新機根本冇得揀),所以冇繼續研發落去
之後發現原來用家係鍾意呢啲gimmick嘢先多咗廠加落部機到
PS: 等睇apple抄mon下指紋
唔想用IPHONE主要係無左右下角粒返回鍵
仲有大把機有SD card
Pixel喺香港都冇出,唔係手機毒撚邊個會識呀
其實剩係講打機課金,IOS已經貴過GOOGLE好多
當然IOS可以玩退款
我用ipad 3個時就有用相機做間尺app,你話有幾耐?
做埋floor plan

你講果堆野
有邊個會真係長用,又食ram食電,又唔安全
我用Android個時都好似你咁又裝launcher又裝gesture, 但係玩完一排最後都唔會用

我就係想部電話乜都無run, 我用個app佢先行,Android根本比唔到呢個peace of mind。
我用銀行app, 我只係想得個銀行app本身,同ios本身係度運行,而唔係9萬個3rd party background services
你google都可以退款
不過會ban鳩你個game ac
差好遠,GOOGLE嚴好多,問長問短,慢慢拖你
人大左連搵老番都開始覺得煩
apps買完以後都係自己既
我就咁按完退款,過兩日就退返俾我
你係咪退款慣犯
唔係,試過唯一一次退款,
不過一次大量退十幾單,隻新GAME出幾星期,不停死SER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞