[那年十七]《樓上裝修咗成個暑假》

1001 回覆
58 Like 4 Dislike
我都好似睇過咁
似曾相識咁既
呢啲係咪叫 dejavu
大仆街做咩今日咁多貨出
冇出咁多日都冇貨出先驚
以為佢真係唞
點知喺到靜雞雞打文
不過都好 有文睇
Lm
新人新文留名
樓主仲未甩P
P牌大仆街
到底樓豬呢個gay佬點解成日望女
究竟今次會幾快推爆po
到依家都仲係114就知無咁快
咁以係?而家釁貼文去隔離故亂入推po
佢開學鑽完
而家到我樓上鑽
好耶
直至另行通知
gay都可以望女
我樓上鑽咗幾年
佢真係啱啱好係我開學鑽
LM
讀了五年中學,第一次跟美女做同桌,當然不可以放過這個機會,趁現在多跟小蔚聊天。

「你知唔知因為你搬入嚟。」

「我成個暑假都俾啲鑽牆聲嘈住。」

在上中文課時,我跟小蔚說起這件事。

「我都唔想架喎,鬼知你住我樓下。」小蔚別過臉看著我說。

「為咗補償我嘅損失,你一陣要請我食飯。」我笑道。

「咁都得...」小蔚無奈地說。

「哎...你鍾意啦...」小蔚沒好氣地搖頭說。

「好耶!」

在小蔚去洗手間的時候,霆爺又轉過身跟我說話。

「偉哥,點解你咁易約到佢食飯?」

「唔知喎...你約唔到咩?」我托著頭說。

「屌,你俾咗佢電話我之後。」

「我日日搵佢!佢都藍剔我呀!」霆爺憤怒地說。

「呃...幫你唔到...」我尷尬地說。

霆爺無奈地轉過身,我又拿出書包裡的香蕉軟糖,咀嚼起來,此時小蔚剛剛回來。

可能是香蕉的氣味太重,吸引了小蔚的注意。

「你食緊咩?」小蔚噘起嘴問。

「香蕉糖,你試唔試下?」我把一粒香蕉軟糖遞給小蔚。

小蔚接過香蕉糖,撕開糖紙後便吃起來。

「係咪好好食呢。」我自豪地說。

「嗯...一般般~」小蔚擺出一副囂張的表情說。

「真係唔識欣賞...」

剛到午膳時間,小蔚說她先去一去洗手間,而逸哥就走到我身旁。

「喂招仔,下星期旅行要分組,一齊?」

「好呀,反正我都係一支公。」

最後一年的學校旅行是去長洲,聽說我們中六這級會有探險活動,要四人一組。

「我搵咗寶珊,你搵多一個啦。」逸哥說。

寶珊是女班長,雖然她戴著粗框眼鏡,一副學霸的樣子,但聽聞寶珊穿起便服的樣子很漂亮。

「你搵多個啦...我邊有女仔Friend呀。」

此時,窗外的小蔚撐著腰,敲了敲玻璃窗。

我跟逸哥對望了一下,仿佛知道第四個組員會是誰。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞