[那年十七]《樓上裝修咗成個暑假》

1001 回覆
58 Like 4 Dislike
今晚前有
想像下同曉G坐
你就會覺得同男坐唔差
未脂肪化既曉兒呢?
果個係最好
Hey boy
不了
曉G 不了 不過都無辦法 離開左咁耐 有第二個都唔出奇
逸哥
文 呢
大仆街去咗太古
眾人陸續下船,在長洲碼頭上等候。

「好耐冇嚟喇。」寶珊伸一伸懶腰,微笑地說。

「我都係。」逸哥說。

「小蔚你呢?」逸哥看著小蔚說。

「兩年前嚟過一次。」小蔚若有所思地說。

此時小蔚別過臉瞄著我,仿佛在等待我說話。

「唔洗問我,我未嚟過。」我聳聳肩道。

黃SIR說現在先去皇冠大酒樓吃飯,然後才開始今天的活動,於是眾人便跟隨著幾位領隊老師,前往酒樓。

片刻之後,Mandy突然走到我們之中,然後挽著小蔚的手臂。

「蔚蔚!」Mandy興奮地說。

「Mandy?做咩過嚟嘅?」小蔚微笑道。

「掛住你呀嘛!你冇事嗎,面色唔太好咁嘅?」Mandy皺起眉頭問。

「冇事,頭先有啲暈船浪。」小蔚說。

Mandy瞇著眼睛,對逸哥和寶珊笑了笑,然後又用一個奇怪的眼神瞄了我一眼。

「我借一借走佢!一陣還返俾你哋!」說罷Mandy便把小蔚拉走。

逸哥跟我互相看著彼此,我攤攤手表示跟我無關,寶珊則在一旁抓著頭。

我們到達酒樓後,逸哥和我特意留了一個位置給小蔚,便開始吃飯。

長洲的酒樓不多,但食物質素也挺好的。

「唔知頭先Mandy帶小蔚去邊呢。」逸哥吃了一口燒賣說。

「點知佢,條友一時一樣,咁撚跳。」我不爽地說。

「睇嚟你仲好憎佢。」逸哥笑道。

「你哋講緊咩?」寶珊一頭霧水地問。

「喔冇事,食嘢食嘢。」我說。

男人不壞,女人不愛。

像我一種男人,怎會有女孩子喜歡。

何況是Mandy這些女生。

過了一會,小蔚就回來。

「唔好意思呀,頭先我堂妹有事搵我。」小蔚看著我們說。

「唔緊要。」逸哥微笑道。

「兩條女肯定唔知講咗啲乜...」我碎碎念著。

「嗯?」小蔚皺起眉頭看著我。

我搖搖頭,便叫小蔚坐下來吃東西。

「招仔。」小蔚在吃飯期間說。

「做咩。」我把一整條叉燒腸粉放進口裡。

「你呢...係咪同Mandy好熟?」

「咳!咳!咳!」小蔚突如其來的問題害我噴了數粒叉燒出來。

「做..做咩咁問,唔算好熟嘅...」我尷尬地看一看逸哥,又看著小蔚。

「係呀...冇我問下啫。」小蔚說。

「哦...」我點點頭,便繼續吃東西。

莫名其妙,又會無故問起我和Mandy,不管了,可能Mandy已經跟小蔚提及我曾經追求過她的事。
是時候要兩個女主角了
大仆街出文了
今日得咁少?
聽日有嘢做
過埋聽日會多返
信你架 樓主
G持
LM
加油
加油
睇嚟今日都係冇文
1064好好睇
人生總會帶點遺憾 不要後悔每個決定
睇住隔離先
謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞