[那年十七]《樓上裝修咗成個暑假》

1001 回覆
58 Like 4 Dislike
又Feel到又Sad
唔係ptgf掛。。 希望唔係
蔚g
似係
夠膽你講多次
Long D 正印 / Ex 係外國翻嚟嘅劇情
回應假設性問題啫
Feel到又Sad

唔好quote文喇
少啲圖啦嘥data啊
Sorry
下次要注意
「叮」升降機門打開。

「早晨呀小蔚。」我說。

此時此刻的小蔚靠在一旁低下頭,雙手抓緊書包的肩帶,好像沒注意到我般。

「小蔚?」直到我拍拍她,才反應過來。

「呃,招仔。」小蔚緩緩抬頭,微笑道。

「你...對眼做咩咁腫?」我一邊按下關門鍵,一邊看著小蔚說。

「琴晚瞓得麻麻哋...」小蔚搖搖頭說。

「哦...你...琴晚去咗邊嚟?」昨晚小蔚離開自修室後,沒有跟我一起回家,而是叫我先回去。

「琴晚?我....我返咗港島嗰邊...」小蔚眼神閃縮地說。

「返去探屋企人?」我問。

「係呀.....招仔我哋去食早餐好冇?我想食雪菜米!」小蔚微笑起來,抓住我的手臂問。

「好呀。」我看看手錶,仍然有很多時間,便跟小蔚去大快活吃早餐。

小蔚似乎已經沒有什麼事,那就好了。

前往大快活途中,小蔚叫我電話拿出來。

說要替我安裝Instagram。

「玩下IG啦,你個小毒毒。」

「唔好喇掛...」我無奈地說。

「嚟啦,你唔想睇我啲相?」小蔚突然挽著我,瞇起雙眼笑道。

咦,似乎又很吸引。

會不會有些很性感的照片?

但我真的對玩Instagram沒興趣。

「唔啦...我...」

「拎嚟。」小蔚忽然女王上身,用命令的口吻吩咐我把電話給她。

我吞一吞口水,便把電話遞給小蔚。

真是拿她沒辦法。

「一陣食嘢再幫你申請個Account。」小蔚伸一伸脷說。

「係嘅係嘅。」我點頭道。

吃過早餐,我們便踏上返校的路。

「banana_051?」我看著電話說。

「係呀,你咁鍾意食香蕉糖,咪幫你改呢個名囉,密碼係你手提電話。」小蔚雙手抱胸道。

「哦...唔該喎。」我笑道。

「洗乜客氣。」小蔚輕拍我說。

回到課室時,我才記起一件事。

我的電話數據只剩下數百MB。

午膳時,我偷偷地拿出電話,查看Instagram的檔案大小。

「一百MB.........」

「我屌....」
有文

樓主記得開新po
多謝提醒
而加冇以前推得咁癲 990後先開
咁串嘴? 就一野推爆你去
冇人理你
人黎呀
得 我係到
心事巴 樓豬蝦我
咁串嘴 咪幫你推囉
正確
輕輕一推
我番黎幫拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞