[那年十七]《樓上裝修咗成個暑假》

1001 回覆
58 Like 4 Dislike
你好
冇咩直接關係
仆街 一開波我睇到以為兩個男人同居
結局係咪樓上裝修個戶就係藍小蔚
哇正
直接end game
我上個故未睇
小蔚 bb
做咩咁有興致出故
小心炒車
開新故都唔講句
唔緊要 盡情折磨我啦小蔚bb
我又要
「嗯...?」

我慢慢睜開眼,發現天亮了,再看一看電話。

「七點半?!?!」為什麼鬧鐘沒有響!

「死啦屌遲到喇!!」

我馬上起床,以九秒九的速度刷牙洗臉,雞手鴨腳地穿起校服,然後揹起書包出門。

因為我住三十二樓,走樓梯是沒可能的,所以就算快要遲到,我也要乘坐升降機。

「快啲啦屌...」我不停戳著升降機的按鈕。

「三十五、三十四、三十三......」

「What??」

「呢個時候先嚟停?」我焦急地看著升降機上的樓層數字。

誰敢阻礙本大爺上學,讓我好好教訓你一下。

「叮」

「邊撚.......」

升降機門一打開,我和裡面的人四目交投。

「小..小..小蔚?!」我呆了。

小蔚看到我的時候,也十分驚訝。

「喂...!入嚟啦仲望!遲到喇!」

小蔚見我不懂反應,便一手把我拉進升降機,然後快速地戳著關門鍵。

此刻的我仿佛在做夢,為什麼會在這裡看到小蔚。

我們分別靠著升降機的兩端,小蔚正皺起眉頭看著地上,我則一頭霧水的凝視著小蔚。

「點解..點解你會喺度出現?」我嘗試了解發生什麼事。

「我..我住呢度囉。」小蔚帶點尷尬地說。

「你住呢度?我住咗清河邨十幾年,都未見過你喎!」我瞪大眼睛,看著小蔚。

「我早幾日先搬入嚟咋。」小蔚一臉不爽地說。

不是吧,她竟然跟我住在同一棟屋苑。

「咪住,頭先三十三樓停咗下,你住三十三樓?」

「唔係呢,唔通我住天台呀。」小蔚說。

突然想起一件很重要的事。

「你唔係...」

「住十五室掛?」我緊張地問。

小蔚吃了一驚,然後呆呆地看著我。

「你點知?!」

媽的,原來每天害我九點鐘起床的人就是你。

藍小蔚!

「唔係呀嘛...」我垂下頭來。

當我抬起頭,發現已經到達地面,眼前的小蔚已經不知所蹤,我只好搖搖頭讓自己清醒一點,便加速狂奔回學校。
聽朝睇先
真係估中咗
諗住偷偷哋出 點知咁多人未瞓
掛住你哋
係你成日唔上水
呢度一定有基情睇
Lm
小蔚bb 係故台第一 FCed
成日唔上水陪下我
基情四射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞