(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
冇CCTV咩都唔洗講

不推文回覆

咪撚再推

話你呀

再推死全家
有冇人死唔敢講,但面向我地嘅fake news係忽然多左好多,又有一班人唔fc就係咁forward,慢慢變成一種風氣就係對自己陣營有利就信左先,最慘係幾個fake news好快就穿左,畀對家笑返轉頭
P牌連負評都唔得
屌8 31咁大單野 可能有手足活生生被打死呀 一沉就仆街 啲人會開始麻木 咁撚嚴重都話帶風向
同埋8 31同其他行動po係可以一齊推 你叫話推少啲膠po打飛機po咪仲好
推多次個留言
Agger push
同意樓主
TLDR
確實一直聚焦係831有冇人死我地無人搜到證據而對面一直死口唔認嘅話,長遠落去係會拖垮運動,因為係有力證據(攻擊力足夠破防嘅神器)出現之前對面都係防守(防禦極高,有利嘅嘢係哂佢地度),破唔到防我地打得1滴對面boss就一嘢幾百幾千打落黎係補唔到keep唔住。

但係先唔講有冇人真係死咗,因為現階段無人證實到,我唔認為推po嘅巴絲係有錯,呢個運動之所以同全世界其他暴力衝突嘅運動最唔同嘅地方係我地會關心身邊嘅其他人,應承過大家齊上齊落,一個都不能少,就算有難,我哋都唔會放棄我地素未謀面甚至一世都唔會見到面相處嘅手足,好似立法會明知接近死線都會衝入去救人嘅巴打絲打,見到有人比狗咬明知有危險好多人都仲會奮不顧身返轉頭救人希望同伴能夠脫險。

如果有巴打絲打真係比人打死咗,人間蒸發,我地為咗運動唔應該停下半步而當佢地無發生過,我地同班冷血藍絲有乜分別?

當然就好似我一開始咁講,長期聚集係831有冇人死係必輸,但至少我地唔應該當有機會死咗嘅手足係棄子,行動po同其他重要嘢係絕對不能夠放棄,但係守住831CCTV無被銷毀都係重要嘅事情,一樣重要,都係要做。
推,我信呢個
Dllm 班黑驚護航
cctv 唔拎出黎叫人停唔好check
你都on9 依家除左要證明有無人死仲有要證明黑驚暴行
本文章只是推論。

假設8月31日真係有示威者/路人死左。

立即包圍死者、極重傷者,用盡一切辦法阻止影片產生。

清場封站,將所有記者、非涉事警員移離,將知情人士減至最少最少。

將屍體、重傷者收好,例如大型箱、大型袋,可以係裝黑警防具的箱袋,以便搬運及掩人耳目。

消防救護到場,只見傷者不見死者。

極重傷者不送醫院,防止有人失救。

將傷者、大型箱一同運往荔枝角站。

傷者上白車、大型箱上警車。

之後可以將屍體掉落街,就傷墮樓意外,警方仲可以通知埋死者父母。

掉落海,墮海意外。

直接堆填區,就係失蹤人口。

咁樣處理,知情人士可以控制到二十人以內,全部狗,一定無人會爆、敢爆。

沒有其他公職人士會知,例如消防、救護、醫護人員。

太子、荔枝角站的cctv 一定已經洗曬。

真相就咁石沉大海。
有一股龐大黑勢力正籠罩連登,刻意用8.31 fake news 洗版帶風向,破壞運動。
「傳 8.31 有人死」
「傳 8.31 有人失蹤」
「傳 8.31 死者家人被恐嚇禁聲,禁錮」
以大量無証無據 Post 洗版
重點:連登小心避免藍絲化
On9, 打斷手都有,打死有幾奇?
Pish
搵返相擁 痛哭的情侶出黎
生要見人,死要見屍

係咁!
滑玻謬誤
我覺得太子有無死人要查 但一日開太多post 黎黎去果d粒 反而途人比拉同非禮 前線影到有槍 全部真憑實據既新聞 spin哂 唔知係有心定無意 又同一班人推post 大家可以留意下
交咗cctv就知啦
太遲喇,頭兩日唔制止,之後好似病毒咁洗版

而家只望快啲攞到CCTV, 早早了事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞