(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
認同
呢幾日好似上緊藍絲啲page咁 勁多fake news
文宣同分析係兩回事啦
文宣就好似廣告咁簡潔而有力為佳
但係分析就好似辯論咁
要有論點、論據、論證、疑點
咁樣先說服到人你講嘅嘢係啱

而家呢篇文就係分析文而唔係文宣呀
噏幾句就話自己啱
咁同藍絲廢老有咩分別
根本連登有一堆人 係擺明玩緊 fake news
有細心睇下留言就知架啦

畀 fake news 帶走方向既人 智商有限
【逆權運動】8.31被捕一度無知覺誤傳死訊 同路人證抗爭者仍生還
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190904&s=6996647&a=60007541

今日蘋果報咗
831上熱門應該係黑警濫捕,血腥鎮壓呢啲大家都睇到的嘢,而唔係大家都掌握唔到失蹤人口懷疑

尋日黑警簡一句,無件咁的事,仲警告話亂散播謠言犯法乜乜物物

如果方向為質疑黑警當日手法,行為,佢哋已經無得走,因為係事實。

大家都擔心手捉安全,要申請CCTV個切入點唔應該建立係無辦法證實的論點上面,而應該放係事實發生的事上面
係,希望大家推有用post
咁你幫手整合啦屌
如果唔行返正路post, 連登就聚唔到人,所以一定要為fake news 止蝕,盡快推有用post
認同呀,好多有用post都推唔上
今日蘋果出咗

【逆權運動】8.31被捕一度無知覺誤傳死訊 同路人證抗爭者仍生還
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190904&s=6996647&a=60007541
3, 4號月台原本係有CCTV, 不過速龍衝落嚟之前已經有幾個叻仔拆爛哂啲鏡, 太子月台CCTV只會睇到大家唔鍾意睇嘅嘢
你明唔明乜野叫熱門?
熱門就係大家關注當刻嘅事情。
如果係假嘅嘢就自然有人講同消失,
依家幾日都未消失就係因為未知真偽,
大家都一直好關注。

如果你有留意講質疑黑警手法係831已經有,
係91開始有人覺得死左人先有post講,
唔好亂咁spin喇,
我地想搵事情嘅真相唔影響你地講事實出黎。

我再講多次你係應該叫人留意熱門外嘅post,
而唔係叫人唔關注太子站嘅真偽。
屌哂全部like既人老母!!!

成日都話要獨立思考,思撚左去邊?
成篇文講到尾就係懷疑黑警放假新聞目的為左令大眾麻目?

懷疑?

成撚日話要FC,而家就一句懷疑唔洗證據?

我都贊成唔係每事必須要FC,但係合理推論呢?
論點與論點之間既關聯性呢?

例如;
有咩事唔係第一個搵議員而係放上連登都可以係論點?認真?
你班人係咪失憶呀?爆眼女義士係連登開Post先定係議員出黎講野先?

假新聞大眾麻目?

就算無假新聞,而家啲黑警日日武力升級都已經令人開始麻目啦!
就算係真新聞,由第一日放TG已經頭條,到而家隨時TG都無人覺得係一回事,唔麻目?

洗唔撚洗特登做假新聞令人麻目呀?

退一萬步黎講!就算真係要做假新聞,洗唔撚洗兜咁大個圈用831事件咁麻煩黎做假新聞?

俾我係黑警真係要做假新聞日日放新屋嶺消息出黎就夠啦!反正都無人FC到,又唔洗我自己善後搞一大堆野!有簡單又同樣有成效既方法點解我要捨易取難呀!?

你班人可唔可以真係有獨立思考?人地講任何野都自己分析下先呀!?
乜鳩都懷疑論既話我連你係咪真係存在都可以懷疑呀!!!唔好撚再無限上綱自己嚇自己啦屌!所有懷疑都要合理 合理 合理推論呀!!!!
只希望大家能對於每一個Facebook, WhatsApp的流言,或資訊認真諗過先出街或回覆

fake news 如病毒,會在群眾中快速漫延開去
有冇人答我 尖沙咀浮屍而身體冇發帳代表死後才落海 而警方話冇可疑 點解釋
屌你老母,自己標題夠係fake news
對家真係愈來愈識玩假新聞,而假新聞已成為了整場運動的最大破壞力,就如popo偽裝為抗爭者,死左都唔知咩事一樣,大家真係要小心分辨,留心消息來源,不要一見好似好猛料就即刻些呀,至少都要講聲未FC,FC唔到的,先等子彈飛一會兒好了。
你無講錯

不過佢只係漏左係標題打"認真文"
都算係present 得okay 既
原來如此
呢個真
點醒佢地仲屌返你轉頭
智撚障
咁抵你活係政權陰影下 返去dup低頭做螻蟻啦
咪走出來鳩噏當自己真係人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞