(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
I read the whole post and agree we must calm down.

It's been more than 48 hrs since the arrests on 831. Any news on people being released?
呢個得黑警知道
P牌子好想幫推但推唔到
Push
點拆呀
無CCTV 乜都唔信
咁都叫喜訊 由頭到尾都係推測
我要cctv
你唔明,其實係玩緊政治,目的係令對方水洗都唔清
真,而家好多人養成咗壞習慣,多少少字就話TLDR,整條影片長少少幾分鐘又話太長,用幾分鐘時間睇都咁懶,點做大事呀
大部分同意,
普通人無咁得閒制造有人死嘅fake news,
例如ha證果張改圖,
你見每次有fake news其實目的都係想令形勢對佢地有利

例如機場大量fake news又話大量四川武警入境,又乜又物,
目的係想手足早啲散水,
對家得益就係唔洗武力清場,同時令機場損失減到最低。

藍屍page 最多嘅fake news就係警察點慘點慘,
佢地平時做野幾辛苦又盛,
目的係想人同情佢地,扭轉民意。

咁點解對家今次要造一個對佢地無利嘅fake news呢??(一旦打死人,可以好嚴重)
唯一疑點真係果晚點解要封站?
點解要唔俾救護入?
我對為咗制造假新聞呢點有保留,
睇片都見到果兩個打人黑警神情係慌張,無理由即刻諗到要造假新聞,目的係咩?
無cctv ,無完整交待一定唔信。寧撚願炒曬車
Push
支持樓主
幫你推下
熱門
行動post無哂
戰略post又無
同意太子站一定要推到有cctv片
但係連跳樓嗰位都spin埋去太子站
又無證據舉出
有大量account極速推post兼「推測」同太子站既連結
好撚唔尋常
非常非常同意
係lu,依家資訊太多,大家真係要小心
傳啲咩,信啲咩,真係要用下個腦分析清楚先
唔好好似啲藍屍盲毛咁,人地講乜你就信

利申:睇哂
同意,中共會制做假核彈來消耗我地!

記住咩叫fact check, 引用可信媒體報導(立場,有線,蘋果)就係一個例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞