(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
之後咪一樣有人會話,佢嗰日封站係為咗拍條假CCTV出嚟。跟住就會有人話自己係IT狗,條片個日期俾人做咗手腳 etc 。

要FC呢樣嘢好簡單就係[ 生要見人,死要見屍 ]。佢親人,朋友唔會報失蹤? 真係一個有良知嘅都冇? 平時尋人啲文宣好勁,點解見唔到有男仔? 如果佢死咗,條屍會攞去醫院,(唔好話乜嘢佢哋會自己處理咗條屍,第時有人報失蹤就仆街,老閪都要屈條友自殺),醫護班人出名多黃,你覺得真係可以呃晒全部人運條屍入去?

我地要贏,就要有信念,就要信香港人,信佢哋係有良知,唔信就大家都玩撚完。

呼籲各位手足,有真憑實據嘅就煲大佢,冇嘅就直接睇下就算/叫佢提出證據,例如831 9mm子彈
贊成唔好亂傳啲假新聞/未FC傳言
但係咪有心人想抗爭升級呢,就有保留,而家林奠係計劃拉晒啲前線,唔係打死啲前線喎
開槍,防暴入校園,持槍混入人群全部都上唔到熱門
太子站就算無人死都只係好彩
警方呢個處理手法先係真正核彈呀
唔追就追做呢單上呀
明唔明呀
巴打會唔會有張list show哂所有/大部分深夜開post/推post嘅a/c
雖然長左啲

希望大家睇左可以警醒下

唔好咁易就推上熱門

推到有人睇
係長啲但係我覺得分析得幾好
100%同意,黑警手法離譜要攞CCTV嚟日後清算黑警

攞到CCTV再利用輿論迫黑警降武力,呢個方向先對示威者有利
所以CCTV係好重要
如果乜都冇popo會衝出黎播片,然後叫人FC
咁你就咪撚開個咁閪屎嘅標題啦
終於有人開post,呢幾日上黎時事台,我以為去左藍絲台,全撚部尻up,陰謀論,鼓吹殺人post,例如12歲屋企人係藍絲,太子死人,仲有大量人一味推,post入面都有人fact check左既時候,仲成班係到推
認同,唔知點解咁多負評
同意 但逼黨鐵交cctv 同搵親友可以同步

冇人死都好 831咁大件要黨鐵交cctv交代我覺得合理

cctv假唔假就等佢比左cctv再諗

政府要消失一個人好多方法 但有啲冇fc 同太假唔好推

善用不推文回覆
正評
要做假新聞洗唔洗咁迂迴用831咁多野黎做?
用新屋巔放假新聞仲簡單輕鬆啦,都一樣無人fc到架

有得用簡單啲既方法做到同一件事同一個效果,邊個會用麻煩啲既方法做?你估啲狗好多人手好多資源?

你明唔明你諗野既錯誤係邊?簡單複雜化左呀!為懷疑而懷疑
我有心咁做,正正回應公海個堆有人死的陰謀論標題

只有呢種方法,先可以令人質疑個堆標題幾咁誇張
可以留意下大陸新聞,佢地都成日放d陰謀論謠言出黎,果幾日再反轉情節闢謠,之後又再反轉再闢謠。令大眾放棄求真,對件事敏感度降低。

方式一模一樣,冇source嘅cap圖,所有野都係猜測,例如早兩個月嘅女童失蹤案。

知己知彼 百戰不殆
應該係因為標題,預左

但正負評根本唔重要

重要的係令大家跳返出嚟,理性睇件事
睇燃曬
勿被仇恨掩蓋眼睛
梁天琦講嘅
班友真係好撚on9
經法院拎cctv冇人推 呢個係唯一搵到真相嘅方法
一單死人新聞成班好似發現新大陸咁神探上身
駛唔駛呢句都要fc?
Pushhh
樓主想帶風向,不推文回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞