(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
咁畀人運走咗個3個上返水未?
情報管制,制造多啲疑點等資訊混亂
你一大堆論點,但推測出黎個目的同而家現實相違背

加上唔該你諗清諗楚,如果要達成你推論出黎既目標 - 做假新聞,有無更簡單既方法?如果有,呢個假設已經唔成立,可以用更少資源更快既方法去做到同樣效果,邊個會捨易取難?

唔好用目的去justify返手段陷入自high輪迴

懷疑論係好吸引好令人痴迷,但唔好乜都懷疑論,咁樣只會疑神疑鬼乜都唔信
唔明點解一個咁冇價值 冇證據既推論會上到熱門
樓主完全掌握唔到現況
根本交CCTV係比壓力狗鐵既有效政治工具
我唔係唔比你分析 反正兄弟爬山 各有各
只係唔明點解大家會認同完全冇證據反證既所謂推論
大家請善用不推文

佢果枝係Glock19
唔係普通軍裝配備既左輪
即係宜家係有反恐隊扮成示威者再開槍想攞人命
Push
收皮啦樓主!無cctv 我係唔會信係死人
之前好多新聞,什至乎爆眼女義士,都有講唔係有人網上吹係佢屋企人交代事件,佢都唔想出嚟澄清。

係呢個時勢,有幾多人想高調出嚟。拉左1100人,受傷無數,絕大多數唔出嚟現身說法必然有一些共通點,就係大家唔想再增添麻煩。所以,受傷家人無必要,亦唔願意出嚟
64都冇死過一個人

善用不推文回覆
係,CCTV還原事實真相
岩丫屌
唔好比呢啲人帶風向走
我地而家要既係cctv

究 竟 係 咪 想 要 831 cctv? 快入
https://lih.kg/1537181
你咁懶咪直接信結論咯
標題咪寫嗮

唔想思考咪相信咯
其實樓主都已經pt form
雖然都係長
但我相信呢d結論係需要充分嘅分析
我都唔係好信有人死
我同意個焦點放返去已fc核彈 對準政權
同意保持冷靜唔好送頭 仲有有手足都講緊圍警署不可取

但cctv不可少
同呢件事本身冇人死都係核彈
本身831件事有冇人死都要追究到底

另外當日捉的手足過完48未必即刻放得
有啲未醒到
有部分前線手足真係單身寡佬
或者屋企極深藍
我係政府搵幾個黑社會認左頭
話手足係比人謀殺 唔係太子站出事 唔難

對家同樣可以用啲好假的fake news
令我地覺得冇人死
你教我點FC天安門冇死過人
最低限度要CCTV record黎FC都唔過份掛?你咁樣乜都唔信,人地想FC你又唔俾,到原來件事係真既時候啲CCTV洗晒就太遲

全民抗爭,長久戰、拖垮邪惡、打倒腐敗

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪、減少淘寶
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點咆哮!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit)
#FreeHongKong #HongKongProtest #Chinazi
5. 不要說推,試著將呢段訊息copy and paste嚟推post

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 每星期做孝子,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 每星期去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股、少碰中港股票
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.04
有啲道理, 唔好俾人帶風向
但係你個標題咪又係響度帶風向
真係會唔想睇
佢講d內容又無圖
又話fact checked
我完全睇唔到證據
唔係下下跟到咁貼㗎嘛
就係你呢d人日撚日速食,d fake news先傳得咁快

呢個唔撚係文宣黎,樓主個結論就係topic,內文係論証
Push
你寫咁大篇廢話
唔好以為寫得長,就好有道理先得嫁
五毛吹風都專業少少啊
你當大家自己唔識分析啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞