(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
我知我講出黎一定比人屌
但係都要講
但點解個個係未有確實既證據證明之下
就已經認定831有人犧牲左?

無論係Whatsapp cap圖又好 朋友嘅朋友又好
事實上呢啲風 彈左出嚟之後就好快冇晒影

係未證實到之前就因為謠言影響咗自己嘅判斷力
係好危險嘅一件事
會唔會係有人想利用仇恨支配我地?
好基本嘅政治手段嚟㗎

我地真係要小心判斷消息來源既可信性

利申 我都係覺得極可疑
你問我覺得有定無
我都偏向相信 有不幸事情發生左 有人盡力隱瞞緊
我好想係炒車
但如果真係不幸發生左
一定要為犧牲者討回公道 沉冤得雪
我知道呢度每一個人都係咁諗
唔覺得太多字,好精簡,概括曬三毛手段,如果跟呢個rule,好多假新聞假言論不攻自破。
PUSH
雖然未解釋到點解要封咁耐站,CCTV都係要追。但係總結嘅手段以後都有用,唔明點解咁多負評。

全民抗爭,長久戰、拖垮邪惡、打倒腐敗

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪、減少淘寶
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點咆哮!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit)
#FreeHongKong #HongKongProtest #Chinazi
5. 不要說推,試著將呢段訊息copy and paste嚟推post

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 每星期做孝子,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 每星期去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股、少碰中港股票
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.04
其實唔少人講過樓主嘅野
不過極速沉底咁解
標題黨 冇fc消息反而極速上熱門
個人睇法
其實的確係需要諗得遠d, 要識自己去假定發生過咩事
當然重點係未FC唔可以用黎做證據
但係要有最壞打算
封站咁耐呢個真係得黑警會知,而且係一樣永遠都不能核實的疑點,除非速龍有內鬼。

但假新聞的模式,同手法一定要大家警惕
唔係P牌唔代表唔係狗
民智都係未全開
所以要搵真相只有一個方法 經法院要求拎cctv
其他未fc消息一律無視
呢幾日的post痴晒線,同港人港地差唔多
正確
喜你老母,
淨係比人打,唔洗死,唔洗比人捉,所以好L開心呀?
https://lihkg.com/thread/1231829/page/1
呢個post係6月16日,第一次傳有人死,話布袋彈中頭果個已經死左,樓主又話係醫護乜乜fd又親耳聽到又盛,結果係點?結果係呢條友由頭到尾剩係出過一個post,就係話有人死左。

遠既唔講,講近既爆眼少女,又佢爆眼第一日開始就傳永久失明又盛,篇篇都話朋友醫護已fc,結果都係要等到佢出黎先確信係康復緊。自己睇番,每一次有傷者,都一定會有人鳩吹誇大傷勢,6人骨折就吹到30人全部骨折,由6月到而家到底炒左幾多次車?本身有6個骨折已經係好撚誇張既數據,唔需要你地再作大話30人全部骨折,你作個大既數,當真相揭露後只會減弱個impact,你只會由本來覺得「下!30人入院6個人骨拆?」變成「啊原來得6個骨折姐。」

事實係,由運動早期開始,因為有醫護泄露傷者資料結果狗上醫院拉人之後,全部正常既醫護都明白要三緘其口,絕不泄密,確保冇任何傷者消息流傳。所以正常管道無論你係醫護frd子又好記者又好乜柒都好,你都唔會得到任何資訊。你地每一次要求傷者出黎/醫護披露,你都係對傷者既二次傷害/挑戰緊醫護專業。
Agree !!
唔長要睇唒
唯一覺得未解答到既係點解要封咁耐站
總之依排小心! 藍絲抹黑我地做假新聞 !

【Google 廣告】上線啦 !
https://lih.kg/dOiPcS
無知一問
假如有三個人失蹤
佢地同時都冇任何朋友/家人開尋人post
唔覺得好怪咩
(可能我睇漏post)
要睇唒 push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞