(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
成個FB都LOOP緊D一樣嘅野
用半時LOOP FB嘅1/4時間都睇完啦
支持樓主
有心就會睇,斬死你地班五毛
行動post要緊,所有野都要FC先好信,唔好再估,唔係又好似722同機場咁
叻仔
咁你質疑佢死過人,要佢交CCTV咪係一個手段囉
無証據點証明呀
話無就無咩
我贊成直接搵cctv辟謠
因為封站2小時係一個問題
要求有CCTV好合情合理
事實係太多疑問!
唔通由得件事繼續唔交代?
唔好講佢地有冇死/失蹤, 依家佢地咩情況都冇人知, 叫人點唔擔心??
有一個可能性係自己人做
效果係武力再升級加全民仇警
但fake news呢啲暗黑兵法要小心啊
劇毒和良藥只有一線之差

全民抗爭,長久戰、拖垮邪惡、打倒腐敗

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪、減少淘寶
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點咆哮!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit)
#FreeHongKong #HongKongProtests #Chinazi
5. 不要說推,試著將呢段訊息copy and paste嚟推post

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 每星期做孝子,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 每星期去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股、少碰中港股票
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.04
同埋,我有細心睇樓主長文

「由於下星期,香港人權法案就快推出,有心人想攞香港人人道問題做籌碼,所以想盡快升級場面,咁樣黑警就可以加大血腥鎮壓,什至令手捉真死亡。」

不才,呢個意思不太明白
其實就算係藍絲亂轉,
都唔代表無人死。。

仲未解釋到 點解封站咁多日
心水清
你自己都冇證據fc到啲傷者去咗邊, 仲好意思話人假消息/冇fc?
總之一定要有cctv
行動post 要照推
但呢單野都一定要繼續跟進!!!
唔係好似你咁一口咬定果啲係假消息就當咩事都冇發生過/當佢地已經冇事!
多謝認真回覆

大都認同

你見用疆屍account同P 牌係其一個值得懷疑的論據,我集合所有留意到的事件或論證,先推論出結果。

歸納論證一定有缺憾,最終只可以達到較為合理的結果。

成篇文的用意,其實係提醒大家唔好係事實未出現前信納任何方向

呢3日太多太子死人的post, 竟然好多人仍然抱持信念“無證據都信左有人死亡”, 呢個post都唔少。

出一個同樣操作反向的post, 就係想大家真係諗一諗

“信有人死,同信無人死” 都無實質證據

信有人死可以舉好多疑點

信無人死同樣可以舉好多疑點

要迫黨鐵交CCTV的方向,係應該針對黑警當日手法,而唔係用有無人死查證的方向
推,雖然推唔郁
黑警濫用武力,好多Live都有,所以叫黨鐵,什至乎向法庭申請都係有理有據

但用質疑黑警打死人,證據呢?點向法庭申請

要攞片就要用岩力,攞到CCTV, 想睇咩都得

但要迫人攞片,理由要充分
[超長文]前線革命宣言:830隻狗係我地斬嘅
https://lih.kg/agmuFrU

巴打們唔洗絕望
依個方向就正確
PUSH
無cctv無真相
喜你老母,咁長我睇哂以為有D咩有用資訊,原來都係一堆推論
一句講哂,推cctv
六四無人死
呢D 要推
唔懷疑又邊有人make noises 去搵證據呢
一日未睇到cctv片洗白 我都會信黑警打死人
你宜家都冇實實在在嘅證據就開字海post話冇打死人
香港人好撚善忘 一句叫人唔好炒車 大家就會冇咗件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞