(喜訊)太子無人失蹤,無人死!!!

645 回覆
1530 Like 363 Dislike
咁多個已證實係假,係假FC
結果一張相一條link都無

然後咁多疑點咁多狗現場決定封鎖現場製造無記時份,咁多高官出黎回應無死人
就係為左製造假新聞?
話10個人失蹤3個係假嘅,但從來無見到有記者follow到傷者喺邊,連記者都follow唔到樓主可以咁肯定話係假消息
睇哂
🤨
不無道理
好老實 我唔認為果晚有人死 但趕走晒記者插贓就100%肯定係
麻煩對翻準今次運動核心
即反中共政權
如果真係無死人,咁官方回應必然係呢個答案

follow唔到傷者都唔係第一日的事,如果你認真睇個時序,記者報有傷者時係未有實數,個10個人呢個數字係過左幾個鐘之後網傳出嚟的數。一如過往咁多次衝突,好多人自己唔去醫院,搵相熟醫生睇,所以跟唔到

假新聞係成個脈絡睇,合理的推論,而唔係單一片段
屌,依個真,我睇完第一句就碌咗落嚟
係講證實唔到不停推攪到已fc同行動po冇哂呀,根本醫護記者已經查緊,連登仔識咩人邊個朋友仔又fact checked先,攪足3日咩有用post冇哂邊個最想見到呀
呢刻起碼推到有cctv
證實當日有幾多手足出現左搵唔返
其次係有人係港鐵受傷佢要有record
趁未delete 逼出黎交代
早兩個月有好多高登account 被人爆,然後連登就出現大量疆屍account

即2、3年前留過言一兩次,然後消失左,到最近出嚟講一句就消失
睇曬成篇都要講句喜你老母,一句講曬CCTV
呢個就合理好多
拎咗CCTV再講
都唔洗兩分鐘姐
係咪咁懶
傻撚咗?
太子到荔枝角呢段係無CCTV 咁你都講得出
同埋有啲車廂都有cam
Push
都話左車廂入面,又無記者,又無CCTV, 你想睇到個10個人分佈同去左邊?月台CCTV又多盲點,有3幾個傷者係封站前跑樓梯走左又點計?
同意

排版做得好啲係文宣既責任,樓主寫野都係想人睇姐?寫好少少ok?
如果有1%既人擁有樓主智慧 香港就有救了
有幾多盲點你知唔知?真係覺得CCTV無敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞