『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
同問。。。。
簽收咗3日,仲未轉
正常你預around 兩日左右
佢寄新BNO同你交比佢啲野, DHL收到之後會比SMS 你
果時就有Waybill
push
揮手 如果聽日收工都未轉就打去問下
Speedpost我23晏晝1點幾寄出
我29號睇個追蹤佢話當地時間27號到左

我再check hmpo個網
佢29號收到 再加Joined processing queue

妳check下好啲喎!!
一樣都係A Lewis收但宜未轉
我阿媽都係。。好貴,等左5分鐘無人聽頂唔順收線,跟著send左email問佢可唔可以email黎答佢想要d資料,明明覆我話得,跟住我覆左佢d資料之後,又send email 叫我打比佢跟著問佢想點,又覆都唔覆。。。照申請算全家得我阿媽掉左本野,等佢成功報失黎都天光,諗住成家d野一次過寄架嘛
搵唔到佢有email可以send
留個名
等緊圖書館寄信嚟做address proof 同個fd(非專業人士)countersign埋就去寄fingers cross
可能最近好繁忙 我7月12號個陣打去
成個過程連埋講 大概8分鐘左右
第二封叫你打俾佢既email 應該唔關事,因為我打完電話俾佢都即刻收到,我見doc 果到話唔洗理,所以你應該都係等佢處理左俾ref number 你
你都係等咗3日?
我都係網上報失完佢send左個email黎,直接覆呢個email問
咁唯有等下先。。。因為佢從無覆過email我話究竟係咪幫我搞緊咁多個email都係叫我打比佢但個電話有人聽至得

我表姐都係打唔通然後用email搞掂左
可能得一條友負責聽電話
我等咗5日先轉
有無人好似我 21號speedpost寄 到今日仲停左係25號released from customs
sorry 想問下點check status.
郵局話我份文件27號有人簽收左
但唔知點係hmpo到check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞