『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
岩岩係香港用dhl寄去英國,好緊張
白痴問題.....其實DHL點用
係咪直接去服務點同職員講寄去英國 之後填表俾錢就Ok
點解填完父母仲要填埋 grandparents ge
你去到同佢講寄去英國,再比個地址佢就得架啦,佢會幫你,佢地話已經寄到個地址會自動彈出黎
Application history

Passport printed and sent on 30 August 2019
Application approved on 29 August 2019
Joined processing queue on 23 August 2019
Documents received on 23 August 2019
Application received on 19 August 2019
Application submitted on 19 August 2019

事頭婆好快手

簡單講下我既情況:
我舊既bno響02年申請,內有兒童身份證號碼。

我響填表個陣填錯左野,舊bno簽發機構揀左HMPO個格,系統當我係renewal處理(填岩就應該係new application)。

文件交齊,當然冇副簽,出世紙等等既野,寄左之後先發現自己填錯,已經疊埋心水等被追文件,收到SMS話approval真係好有驚喜

其實係咪因為香港既情況批得鬆左?
阻你一陣

機場巴士總站集合
一點到場
有車揸車
無車搭車
有禮排隊
散銀繳費
數清數楚

記住啊 我地只係幫機管局做交通壓力測試

901 機場 Channel
t.me/stuckwithyou
901 機場 公海
t.me/stuckwithyouopen
901 機場 宣傳
t.me/stuckwithyoupromote
一陣就睇下佢地係咪好熟手先
Sure 有
可以點check?唔見有電話可以打
比錢
sure 有就直接開波
太長時間冇續
WEBCHAT
有無人都係用e-express, 19號寄,23號到英國,但而家仲係係英國in transit
我試下問 🙏🙏
冇打過黎,今朝剩係得個message話今日送,十二點就直接上我屋企,咁岩我啊媽落咗街
唔係,睇情況,你唔算特別,但亦有人要補,尤其副署。實際上你咁揀係唔使查三代,但唔建議特登唔揀others!
想問下你地去旅行如果用特區護照,會唔會帶埋本bno跟身以防萬一 但我唔係用bno入境,英國使館會唔會唔幫手
派三次嘅,佢會有張卡俾你約下次時間。
會收到派件失敗個message,我即刻打上cs再約返今日下午
無論郵局,定dhl或fedex,都熟到爛!
睇DOC

都係in transit
但HMPO 昨日話已收到,仲JOIN埋QUEUE
而家佢地最熟係Amz 退貨同BNO
你online問定佢網站到status update 左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞