『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
我20號寄空郵掛號,30號hmpo話收到,不過royal mail同hk post都冇update過,同你一樣停左係互換局,你可以webchat問問hmpo
sorry,睇唔到,唔該ching
啱啱webchat咗佢哋,話叫我等多2日再無update就再搵佢哋話會人手幫我再搵
睇#4
黑白列印都得
想請問副簽人係咪可以持BNO人士? 同一人可唔可以同時幫我同我老公簽?
1. 得
2. 得
1. 請問如果父母離婚,填寫父母資料時使唔使填哂兩個人?

假如要填哂父母兩人資料,但我無呀媽既出世紙,亦都唔會拎到,咁我應該填 I cant provide 定係照填佢既資料?

同埋如果離咗婚,Were they married 係唔係都係揀Yes?

麻煩巴絲打解答
1. 父母離婚係唔係你父母先
2. 係
3. NO
感謝~
現在新系統是要先處理副簽才進入下一步, 咁想問下我DOWNLOAD 左張FORM 搵朋友簽左名, 之後寄去HMPO? 等佢Confirm 左identity 先寄文件嗎?
搵朋友簽左名就係Confirm 左identity
要同文件一齊寄
咁係我呢個情況,寄父母出世紙,係唔係淨係寄呀爸個張copy就okay?(呀媽個張唔會搵到)

睇POST名
SAR (Subject access request)
『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?
https://lih.kg/igfiMGX
Goodest English la
唔該哂
我冇副簽只寄個人文件去博一博申請得唔得

定係或者有冇人可以幫我副簽
睇POST名
寫左解釋就可以豁免副簽?
有咩解釋可以容易過關
身邊冇合資格副署人仕(過期BNO)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞