『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
屋企內任何人
請保持耐性
係first adult
相係小學小二小三相 唔記得邊年到期
想請問一下咁多位 我申請後寄晒d文件過去之後佢email同我講話改名契唔可以用副本要我補返正本過去

咁我寄左正本之後郵政局個status話嗰邊已經收到但係track果到一路都冇改到status話收到補交文件 請問係咪正常?

因為佢send email比我叫我補交文件既地址同一開始第一次寄文件既地址唔到 謝謝大家
我sd完即收到auto reply 話要1個月時間覆
但兩日後收到email 叫我影身分證比佢
而家過左1星期,仲未收到回覆

但我照課左金
睇返清楚係當我首次申請都要交自己出世紙,父母出世紙同結婚證書。父母d資料難搵。唯有盡俾加寫解釋。
希望英女皇見諒今天的香港人
我4點幾 仲未approve

我21號入隊都未有反應
HMPO岩岩EMAIL/SMS話收到我份件,但ROYAL MAIL同HK POST都冇update過,不過唔理佢啦,收到就放心
啲人話搵BC+專業人士做副署會快啲批 有冇人真係證實到比BNO副署快?
21號寄掛號 28話delievered 今日都未見HMPO轉status做received想問呢期係咪爆多人申請,上個月我搞自己個本一星期就搞掂
係要d時間,預兩三日到
過多幾個鐘就入queue, 之後再等approval /叫你補文件(如有)
我send嗰時直接比埋身份證佢慢慢等三個禮拜/一個月
今日先寄到出去,9月1冇得拎去大使館
收到第2個dhl sms啦
整好部機鳥
頂, 今日收到BNO
入面寫我身份證寫左我老母身份證

我係咪又要比郵費?
特別獎
點解咁都可以錯
有無巴打請教下三獎係邊三獎
你寄時有冇寫PEX
好撚嬲
有 寫左係郵件上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞