『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
國籍行先,職業行後,真係無嘅,唯有試下寫信咋,但要有心裡準備嗰邊要補。

有時候,副署嘅係啲好耐無聯絡嘅,亦有可能師長輩,同事甚至老細!
27/8 printed and sent
但係到宜家都未收到DHL sms

打去DHL問,職員都話查唔到有俾我既件

有無人都試過咁
WEBCHAT
我都同你一樣
WEBCHAT
原來我係30號批係咪唔洗心急住
過多一兩日,dx派俾dhl先至有訊息!
好驚佢地整唔見左
有sms既姐係到左香港?
問了,等緊回覆
DHL 係英國pick up 左份件就會有sms
我朋友情況係Pick up 到收到大概三日內既事

thanks bro
光復香港, 不要支籍
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,香港人該何去何從?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上議會討論
註: 轉BC後可傳俾97後
為咗你自己,仲有你嘅摯愛,簽名?刻不容緩

Postal Code 請填000000,如果身處英國就填所在地點嘅Code

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402

想問按過哂系統,搵得返舊個本Bno 係2001年簽發,佢顯示係renewal,這是對?
我仲想問點睇以前本bno從何處簽發?即HMPO/UKPS
你比咗資料就等CANCEL PASSPORT
太多人了

authority
咩CASE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞