『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
正常吖

恭喜你 我仲未有聲氣
想問問, 佢要我交老豆老母出世紙同結婚證書

如果老豆老母出世紙彩色副本影印,
但結婚證書係得返黑白副本 (正本唔見咗),
係咪照交?
諗住連埋離婚證書交埋上去解釋

大家俾啲意見唔該
好,我再搵佢
唔該晒
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,香港人該何去何從?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上議會討論
註: 轉BC後可傳俾97後
為咗你自己,仲有你嘅摯愛,簽名?刻不容緩

Postal Code 請填000000,如果身處英國就填所在地點嘅Code

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
佢要乜交得就交,交唔到寫信解釋,亦唔需要交額外嘅嘢。
明白,想請教多一樣野,因想盡快交表申請,想問下 出世紙 及 結婚証書 如不寄正本,可否只寄普通影印本而唔寄核証副本?
快推
想問咩情況先要交自己/老豆老母出世紙同結婚證書??
羨慕 同你一樣27號入隊
而家未有消息
爬文啦dllm
想請問副簽既人識我同我屋企人超過兩年
如果佢一次過幫哂我地簽(我,哥,媽)
岩唔岩規矩
thanks a lot
OK
睇POST名
各位巴打

想問一下如果收唔到confirmation letter + track code,可以點搵返d資料,想係網上睇返進度

利申:已網上交表+比左錢+已郵寄所有野到英國
我之前申請過緊急護照,而家想續返bno
咁old passport我應該寫過左期個bno資料定緊急護照?
係咪兩本都要寄返去?
wow 我都批左啦
同你一樣 都係冇更新
report左lost passport
收到email話要打番俾佢
咁係唔係要自己俾長途電話費??
我睇左好多都唔係幾明, 想問下大家, 我本BNO過期十年冇續, 佢叫我要英國居民副簽, 咁如果我報遺失係咪可以用paper form搵香港有BNO既朋友簽都得, 唔洗英國居民簽? 唔該!!
track code你指無PEX number??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞