『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
HMPO SMS 通知
點解唔係bno入境?其實帶幾多係睇你自己,同埋行程如何,兩本都帶有大人在!你不如一樓開始睇,總有得著。
其實e-express 漏/慢最後訊息,講已派遞,都好常態。
睇咗doc了,因為有d國家去過幾次eg日本泰國果d,擔心佢地入境有我record,用開特區變咗本bno會唔會有問題
唔會BNO同廁板都用過去日本 都係就咁落地簽證
一啲問題都無,放心使用。
謝解答
免簽喎,何來落地簽證
仲未收到sms
你apply嗰陣有無揀sms update
sor 手快打錯
我空郵掛號23號到LANGLEY HWDC, United Kingdom,之後冇update過
dhl收新bno個require signature係咪一定要本人簽收
咁我都希望取消左本特區就唔係中國籍然而我依然係被中國籍緊
02年申請BNO?
下面有句「如需進一步查詢急件派遞情況,請按此填寫查詢表格」
㩒入去 填張form呀~
你23號幾點join queue
下晏兩點幾
" Have you cancelled your passport with HM Passport Office? ”
如已註銷舊護照,選擇 Yes - I’ve cancelled it

我本BNO(當時小學申請)已經2000年已過期,係咪叫做已註銷,填yes嗎?

我睇教學就要文證明文件方面:
-舊BNO
-身份證兩面彩印
-特區護照全本彩印
-副署一份
-地址證明全英

請問自己出世紙,父母結婚證書,父母舊BNO都要交嗎?

感謝各位巴絲幫手解答,好人一世平安
我4點幾 仲未approve
過期唔等於已註銷
你有未剪角bno在手,係過期未註銷,英國要乜俾乜,唔需要多餘嘢,而且每個人背景唔同,課金後你會知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞