『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
原來係防偽,嚇死
我要比寄番本passport比佢既錢
答案請於護照內找
你問清楚,呢筆錢可以claim返,之前係回返落信用卡。而錢係要你俾咗先,但詳細點做,你要聯絡佢。
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

唔知幾時行緊急法,我地需要BC 保護,快簽!
HMPO 班友食住fish and chips做野 好似係
但我連auto reply 都收唔到係咪正常
我都係 但你有無收到auto reply?
我係send去 DPA.Queries@hmpo.gov.uk
Yes 即刻收到auto reply
你check 下垃圾郵件
等多幾日
頂 真係......
唔該晒

(好柒)
唔柒呀 因為之前我都係咁
收到HMPO sms,終於收到件
大家快D 簽 仲差兩萬幾 唔係 British citizen or UK resident 都簽得架
Postal Code 請填00000 / 99907,如果身處英國就填所在地點嘅Code

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
老豆係大陸人
老母係印尼人
兩個都無出世紙,結婚證書又唔見左
點算好 😞
填form時有得在“tell us why"解釋點解無,放心去啦
如在香港結婚,結婚證書可以去結婚註冊處用錢買核證副本
詳情請自己睇doc
睇POST名
我仲未
幾號簽收架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞