『薪火post』BNO續期資訊(56) 如不能提供副署證明文件或填寫表格時有錯誤請寫信解釋

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
仆街
我個本印錯左使British oversea Territories
仆街
我個本印錯左做British oversea Territories
光復香港, 不要支籍
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,香港人該何去何從?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上議會討論
註: 轉BC後可傳俾97後
為咗你自己,仲有你嘅摯愛,簽名?刻不容緩

Postal Code 請填000000,如果身處英國就填所在地點嘅Code

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
We will need a lot of effort to house them and bad for the British reputations to the International community then.

有尼句野點簽得落手呀
想問下webchat係邊度
其實我到依家都唔明點解佢地做嘢可以咁俹簁
冇野了
係第一頁睇漏左sor
簽左先,要推上國會
推上去等人ban ?
唔會BAN
夠數都要回應
上次都有回應
我唔係住喺英國
但會叫BC鬼佬簽

BTW
尼你老母
講緊如果比中國繼續無視聲名個後果呀大佬
講左成個月
推個議題上國會啦
sorry,即係有咩問題?
印錯國藉
British oversea Territories應該係福克蘭群島個D國藉
thx 咁我check下先
同你一樣揀左HMPO,諗著要補文件,點知佢話approval再今日收到本新護照
入唔到日本

27/8入隊,今日已經approved. 等佢print and sent.
分享一下,有舊BNO,除左住址證明(銀行信)用正本,出世紙用左colour copy,要求但無交到父母出世紙(寫左信解釋)。
好耐無入黎呢度...岩岩行緊見有人討論返BNO
呢排應該都唔少人申請返BNO

想知依家新系統係咪仲有唔少人中獎
有幾多個中左BC
星期六做唔做嘢架?我28簽收,仲未documents received
我同你差唔多、我的21號寄ems過去、27號doc received, 28 Joined queue, 岩岩收到approved waiting for printing 同dispatch
我要副簽,副簽人係bno holder 同埋政府工
交左個人既出世紙正本, 父母既full colour copy 出世紙, 我舊bno正本, 特衰full colour copy 每一頁, 銀行bank statement 有地址果頁正本
已webchat
佢話sd左我個問題去another department to advise on what needs done
等佢下星期覆我
好快手
我都係27號出queue
排緊
點解我仲未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞