[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
今時今日仲有人以為要unlock
咁咪會俾人盜用
唔unlock 咁咪係人都可以拎部機嚟俾錢
點樣比人盜用先? 拎到部機就用到?
的確係 但係你可以iCloud disable左部機佢
同埋部機應該值錢過張八達通 要擔心都係擔心部機冇左先
啲point重覆又重覆loop足12個post
媽救命呀!!
Block左堆傻人
FAQ又唔睇
好撚煩
一早講咗,無論講幾多次都好都有班人會問返同一樣嘅問題

上個post 答咗今個post 又有人問

類似問題有:
要解鎖實好慢啦!
唔洗解鎖唔怕比人偷錢?
連個mon老化都睇運數
另外就係問關於「我部iPhone/Apple Watch/八達通
究竟支唔支援iPhone octopus ?」

喱個問題無任何人可以100% 答到你得或者唔得

FQA都係推論出嚟,實際點玩要等生果/八仔自己公報
Btw 咪理d on9啦
部機人人都拎得去用講都得出口
唔知仲以為條友擺部手機係條街到任人用
點解依家用實體無人擔心會唔見張卡/銀包,但手機就會怕唔見

老實講,依家機不離手,唔見手機仲難過唔見銀包
神又係佢鬼又係佢
黐撚線
咪係囉
實卡我唔見過2、3次
但至少手機暫時一次都未試過唔見
都唔知d人成日賴係眾人皆醉我條撚最醒為咩
真係咁驚咪唔好用囉,無人迫你放棄張實卡架
咪箱起佢慢慢繼續用囉,係咪先
下次見到呢啲人即Block咪算哂Gas
班柒頭最大問題係要入個post,
D 科技野唔關佢地事咪唔好理囉,
入來講d 柒野俾人串都唔知為咩...
錶冇慳電模式所以不了
冇電真係會用唔到,除非series 5加返
咪就係,你冇研究開科技冇人怪你
硬係要走入嚟用你啲常人見解講埋啲on9嘢
包括
電話冇電就用唔到
電話會唔見
容易比人嘟走啲錢
要解鎖先用到
增值要收手續費
拎張卡出黎方便
放張卡響case 入面
faceid解鎖你未去過日本用iphone西瓜卡,都識上youtube睇片掛
首先唔知你點解會快過。我就一定慢過
但你咇八達通有咩關係?
6S 無得用
好彩決定左會再換新
想問
我係日本用Suica搭車係就咁拍落去唔洗解鎖
但買野e.g. 汽水機、便利店嗰啲就要好似Apple Pay信用卡咁要過faceID
八達通會唔會都係咁搭車唔洗其他消費要
btw,留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞