[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
用唔到ApplePay,實體拍卡佢部垃圾機就用到
垃圾通收手續費,小店根本比唔起
麥記出咗名係用唔到 Apple Pay
要喺大陸開光? 定係香港開都得?
為咗嗰少少手續費而投靠支那
你已經知道答案了
少少?係咪你比

1.5%手續費我唔覺得可以叫少
人地唔係1.5%利潤係連成本都計埋
你啱
原來錢多就可以奶共
我愛中國!我愛奶共!
聽聞支付寶成日送優惠劵
啲錢都唔少㗎,大家一齊用多啲
記得香港初初出 Apple Pay, 用得最順最快就係 M 記 (當時仲未比支那收購), 一年後比支那收購咗之後冇幾耐就開始好難嘟 Apple Pay, 直到而家兩年咁耐都未 fix, 你話冇心整到咁我真係唔信, 好似其他巴打咁講, 根本係特登迫人用支那支付, 支那嘢啲處事方式真係唔死都冇用
其實商戶下下收錢要拎起部電話㩒制比你嘟係好唔方便
如果你有用開tap&go
佢本身都有張虛擬銀聯比你
你入tap&go app揀返卡資料,再手動入返張銀聯啲資料落apple pay就得
增左值唔駛開光就喺深圳直接搭到地鐵(其他買野我未試過)
講緊張實體卡
有時唔收Apple Pay 但用銀聯又有優惠
咁樣有時要返深圳坐地鐵就方便好多。不過我反而想知買嘢多唔多地方接受,應該同佢講銀聯定apple pay支付
深圳可以唔開光但廣州要
咁 tap&go 虛擬卡冇得開光咪永遠用唔到?
Tap & go 張實體卡係咪可以就咁去7仔增值?同埋大陸消費用黎嘟?
試過用Samsung Pay係得(S9)

可能因為用到MST
親身試過兩邊都用唔到銀聯tap and go apple pay,唔知依家有無改,但張實體卡就無問題
實體卡同虛擬卡係共用帳戶餘額
無論用邊張卡都係扣返你銀聯account個balance
Master同銀聯都可以去7仔增值
喺大陸點用真係唔清楚 事關好耐冇上 其他巴打應該答到你
要開光先用到真心戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞