[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
Apple 嘢半年叫快㗎喇

Goldman Sachs 喺香港已經有一間有限制牌照銀行, 要出 credit card 冇難度
Apple 嘢半年叫快㗎喇

Goldman Sachs 喺香港已經有一間有限制牌照銀行, 要出 credit card 冇難度
On9,有冇諗過唔講得同唔黃得係兩回事?
因為一個人post過上黎,就話全部retail嘅人都係咁,嗰條友你識架?
八仔同 PayPal 合作至九月尾,之後完結。
好失望
一直都有用嚟增值PayPal
因為信用卡增手續費好撚貴
其實點解要用增值.....
有無新消息,日日拍卡都係度諗幾時用得
每日起身都望一望月曆
我屌,都仍然仲有一個月
到底仲有一個月呢個距離持續左幾耐
好撚痛苦
PayPal 加信用卡係直接扣卡架喎
我意思係用信用卡增值PayPal balance
你過數比人?
有時想將PayPal balance過落銀行,但係爭少少先夠一千蚊,咪過少少錢入去,唔使畀PayPal個手續費
但係如果cash rebate退落apple cash,可能要svf牌?
應該要
唔使

因為 Apple Cash 背後其實都係一張銀行卡, 所有錢嘅出入都係經呢張銀行卡, 啲並唔係擺喺 Apple 度, 所以 Apple Cash 係要搵到合作銀行先攪到

美國 Apple Cash 嘅合作銀行係 Green Dot Bank, 經由 Discover network 處理交易
如果Apple Cash喺香港出
係咪應該用返Mastercard/Visa網絡?
始終香港冇乜收Discover
Visa / Master / AmEx / UnionPay 都可以
最新消息:iOS 13 9月10號出
更正:9月10號打後
係9月10號發佈會,正常一星期之後出iOS13,之後嘅星期五就出新iPhone

之後啲beta應該有機會可以隱藏app label

9月15至17都有可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞