[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
發夢測試巴絲已經講咗只得銀聯增到值

13 DB 8 仲有 Transit Card 字串
發夢測試巴絲已經講咗只得銀聯增到值

13 DB 8 仲有 Transit Card 字串
哦,限左淨係得銀聯
如果銀聯提款卡/銀用卡都增值到
咁應該都無咩大問題,提款卡應該大部分人都有而且係銀聯

Db8 都仲有咁應該都幾firm係 13.0
問題係銀聯提款卡好似得支那銀行同渣打先加到落apple pay
銀聯提款卡好似得中銀同另一間銀行先入到 Apple Pay, 唔係間間銀行得

銀聯信用卡就多啲銀行得
Sry 一事諗錯左
唔記得左都要經apple pay做增值
換言之信用卡公司方面,暫時只有銀聯做自動增值而又唔收手續費我apple pay 無銀聯卡
你啱
仲可以去七仔增值嘅
到時出左之後去開返張/買tap and go銀聯版
Tap & go app好似有得岀銀聯虛擬卡
咁樣點解唔直接轉數快落oepay再增值
照正路oepay應該可以增到掛
可以
又比位啲支那嘢上位
唔係 係手動增值
自動增值應該可以用返舊嘅方法去申請
Tap and go 銀聯加到落apple pay,係咪都有得玩
*據聞* 其他信用卡都可。

否則對用戶尤其遊客會好不便。inbound tourist 係八仔好想得到嘅客戶群。

大陸係因為政治原因只能用大陸發行嘅銀聯debit card
渣打提款卡可以加到入apple pay,同埋,呢度係香港唔係日本,唔係所有嘢照copy過黎就會work
Samsung Pay 都攪到好似冇乜難度
Apple Pay 真係咁 “cake”?
拎samsung pay個market同apple pay個market比
少咗錢, 你唔係講緊技術問題?
你同佢講技術,佢就同你講market
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞