[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
其實你點解咁嬲?
你係咩人?
8 仔人? Apple 人?
真心,又唔好咁搞佢...
你都係換過第二組no.先好返大陸,應該有公安黑警mon住連登,你過支那海關時佢地淨係對返呢堆no.就
你可唔可以睇返第一頁FAQ
sor
睇多咗次睇倒了
大家一團和氣, 相信只係講者無心, 聽者有意

BTW, Suica 將會有新 function 會喺 iOS 13 出現, 早兩日亦都加咗入 JSON 出街版入面, 寫明 minimum iOS version 13.0, 即係 iOS 13 正式版一出即有

而同樣要求 iOS 13 嘅八達通都仲未加入呢個 JSON, 可以推測真係有機會八達通並唔係隨 iOS 13 正式版推出, 可能如發夢巴所講起碼等多一個月

https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/marketgeos-ad96b072-bd96-4d3c-aff6-6cc477f0d88a.json
點同
呢個JSON config公海黎
可以比用緊iOS 13既巴打直接加suica

八達通closed beta緊一日未出唔會見到

我都唔知幾時有
但相信13.0就有得用
你啱
其實之前都有巴打講過
去到beta 8都仲有「交通卡」字串,都應該幾肯定13.0出,正式出嗰日佢做個server side change就得
六月嗰陣畀人踢爆佢都即刻del咗條link啦
所以我估計今次佢冇加落個JSON都係因為唔想再引起輿論,索性出嗰陣先加返

不過亦都有可能係Apple想香港局勢穩定返先出
因為佢哋根本唔心急,Apple Pay喺美國/英國仲有大把交通卡/EMV喺未來推出,佢哋想幾時攞出嚟威下都得
每日一推
推到用得
一間又要比人話叫春呀
Btw 出未呀
冇新料, 好悶 ...
叫春就梗㗎啦
撤回!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞