[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
最近想將張八達通卡sip落去機底用, 點知過唔到機
因為電話nfc信號會有干擾,要攝多張防磁卡先得
過期學生八達通=成人八達通
唔係 100% 部部有問題, 只係中招機會大
在日本試過第一個情況, error 但都入到去
Ata Distance話Apple內部知悉呢個問題
喺日本會免費幫受影響用家換另一批嘅機
希望香港都會啦
唔建議就咁sip八達通/加防磁卡, 用無線充會對八達通有影響
我做法買迷你八達通, 拆開只要肉心然後貼機殼頂部, 咁樣又用得時充電又接觸唔到
咁咪用唔到apple pay ?
距離發佈會仲有一個月
一個月搭一兩日
屌 咁耐都仲係一個月
大家都好期待

用過西瓜都知幾正
就快有得用啦
唔使咁心急
忍唔住啦
學生八達通入唔到Apple pay
期待中!
大家口中嘅「學生八達通」只不過係加上學生身份嘅成人個人八達通,學生優惠一過期就會變返成人

請注意: 如個人八達通附有的學生優惠及上述月票服務計劃[i]已過期,你可以將該八達通轉移成Smart Octopus。
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/faq/smart-octopus/get-smart-octopus.html

iphone7 ios13嘅apple pay無交通卡嗰句 其實係咪姐係confirm咗唔會有八仔用?
係喎,冇留意呢樣嘢
朋友經驗係加唔到落apple pay, smart octopus係三星。
Smart Octopus都係有啲得有啲唔得
不過理論上的確可行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞