[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (2)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
手快打漏咗 Suica

希望快啲出現八達通
點解我冇呢頁既
仲有幾耐,屌左咁耐,這個月好漫長
你之前有冇入過交通卡?
如果冇嘅轉地區就可以睇到
Del咗就會喺呢度出現返
屌左咁耐,前排又話一個月
而家睇一睇月曆,都仲係一個月
時間好似無過過咁
全世界、不分地區既transit card都show晒?
如果之前有加過, 會 show 曬
如果冇加過, 要 set 返相應地區先會睇到
我整身有 sucia
但我都冇呢版
I see thanks
如果你之前加過又 delete 咗
應該會喺呢版出返嚟喎
地區轉去日本應該見到Suica
其他地區嘅交通卡除非之前加完之後del
如果唔係唔會同時出現
只會show你個地區嘅交通卡(如有)
Suica卡del卡再Add個卡號碼會唔同
Lm

個apple map 好似多咗巴士總站嘅車坑

有冇人試過係日本用Apple Pay Suica搭新幹線?
因為印象中搭新幹線買車飛時要比張卡售票條友嘟
咁轉左落iPhone到係比部iPhone佢嘟?
洗唔洗解鎖
定根本用唔到Apple Pay
如果你只係買飛咁梗係當普通suica咁
不過佢外面冇卡機架話當然只有成部機隊比佢
如果 iPhone SE 配 Apple Watch Series 4 可唔可以入八達通落 Apple Watch?
我驚 SE 無配對已經做唔到。

有無Suica 用戶講下
如果八仔畀你用佢個app加卡就得
淨係可以用Wallet加嘅話就唔得
Suica好似得
Suica係要用佢個app加卡先得

你也可以建立新的 Suica 卡並將其加入 Apple Watch 中:
1. 在 iPhone 5 或後續機型中開啟 Suica app。
2. 按照指示建立新卡,並將其轉移至 Apple Watch Series 2、Apple Watch Series 3 或 Apple Watch Series 4。
https://support.apple.com/zh-hk/HT207155
登記咗可以坐新幹線指定區間
拍卡直接支付 車資+自由席特急料
即接係閘口拍Suica就得
https://www.jreast.co.jp/touchdego/
はやぶさ冇自由席呢屌
學生八達通ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞