美劇集中討論區 (5)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
又可以睇堆reviews評價有幾屈機
淨係計2017 drama series已經算係排緊第一
http://www.metacritic.com/tv/the-americans/season-5

哩套之前未睇晒S1唔記得點解停左
咁神架咩

少數每季keep到水準之餘又越做越好
我覺得係宜家播緊既劇入面最接近breaking bad級數既劇,其實一路睇the americans都會令我諗起brba

唔明點解得咁少人睇
下禮拜終於有新一季

近一兩年多左班critics吹捧叫好左啲 連emmy班人都終於識得睇
但高登/lin登真係少人睇,黎黎去都係果幾個
當年brba好似都係去到尾段差唔多完之後開始爆紅,唔知呢套會唔會呢 (可惜americans賣左比amazon,如果netflix有得播會hit好多)
下個禮拜

岩岩先開s3 肯定追唔切

我都冇時間重睇S4 連新一集legion都未睇
channel 4有套 crashing, 又係fleabag 個pwb 做

想睇呢套
開左Big Little Lies 睇
shailene woodley做左老母嘅

呢套劇全部女主角都係老母
由播Westworld 果陣已經見到c字頭係咁推the American ,見到太長未有時間睇。
而家決定的起心肝追第一季

我由第一次見c字頭佢已經推緊the American
推下推下自己都睇埋一份

咁多年嚟因為佢s2打後冇出blu ray, 就冇睇到
希望完哂之後有出boxset可以一次煲

好睇既劇值得多啲人一齊睇
之前好似講過唔會出bluray ..
有冇人睇緊美劇版taken?

上面有巴打話好睇,我就諗著今晚食完飯返屋企先睇
做乜brooklyn99要等到4月先回歸
C字頭你開左The Axxxxxxx post記住係度post link
我下星期weekend先睇Logan費事去出面搵post中伏
岩岩開始睇stranger things, 好鬼正
vikings 最新一季冇人理 今季好睇左好多
Leftovers有新片睇
https://www.youtube.com/watch?v=ysA93nsMigc

Kevin好似又去酒店
有冇人有睇mr robot
season2 有d lost

angela條線直頭twin peaks咁

我睇晒S1 未開2
佢個氣氛好難一口氣追

不過S2好似一口氣睇會好睇啲
當時個個禮拜睇一集都唔知睇左咩咁 進展又慢

進展真係好慢 有時攰攰地睇到訓著

但s3我一定會睇 因為我本身追開既劇唔多
C字頭你開左The Axxxxxxx post記住係度post link
我下星期weekend先睇Logan費事去出面搵post中伏

冇諗過開 出面都唔會有人討論呢套野
你地講個個amy係拍左邊套劇令大家咁中意佢?
Leftovers有新片睇
https://www.youtube.com/watch?v=ysA93nsMigc

Kevin好似又去酒店

其實睇完S2之後本身係預finale season會比個平淡既小小總結happy end佢地
但S3啲trailer睇落佢地個樣好潦倒/好頹又唔開心咁
(特別係Matt點解會變到咁樣 發生咩事)
好不安搞到好似係個好強大既bad end咁 你覺唔覺

person of interest

我睇晒S1 未開2
佢個氣氛好難一口氣追

鬧還鬧 都會睇S3

我睇晒S1 未開2
佢個氣氛好難一口氣追

鬧還鬧 都會睇S3

跟隊

睇咗,好睇過Six,會繼續J看

Amy

居然
咁係度傾
yeah 睇完twin peaks season 1
Audrey bb

居然
咁係度傾

呢度會唔會有人討論每集劇情
原本廢事自言自語我仲打算返高登睇下會唔會有人開post 鐘意睇americans個巴打冇過到黎lihkg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞