一人一個你最愛嘅男/女仔

567 回覆
12 Like 1 Dislike
我已經分唔到佢係有意為之地hea覆我定係點。
呢個應該係我第一個真係一見鍾情既女仔。
佢150, 我180, 上落電梯我地都會自動波行先/行後,如果唔係傾唔到計的。
街,唔係去左好多次,但我對佢既感覺就真係好強烈。
我表白過,佢拒絕過。大概係因為太心急。然而之後慢慢煲佢,同佢whatsapp 都算正常掛。
呢排唔知做乜,whatsapp 搵佢好似留言一樣,隔返一頭半個鐘先捨得覆d無營養既單字同emoji。反而snapchat 個分平步青雲,一日可以加百幾二百分。
直至今朝,我實在忍唔住,問佢一句"其實你係真忙定係hea覆?" 之後,我個whatsapp 就無再響過,然而佢就繼續同其他人snapchat。

由頭到尾講哂出黎,個人好左好多了。多謝巴打開左呢個post,俾我喺呢個樹窿擺底呢一塊心頭石。

有時知道左「答案」對自己都係一種解脫 起碼做其他野都唔會影響到 雖然你可能永遠唔會知道佢係點諗 但放下心頭石係好事黎

其實我唔介意佢直接d,一下轟落黎同我講清講楚,我只係想知我係咪chur到佢反感,同埋想知佢點諗就夠。呢一刻係咁諗的。

有啲人未必仲意講到清清白白 可能覺得你get到就算 遺憾先會刻銘心呀

究竟幾時我先會放得低?

放心你會有下一個 但佢會留有位置

多謝你先 不過似乎佢既世界入面唔需要我既關顧
如果無年齡差距呢樣野 我地呢一世就可以正式一齊 但唔緊要 我永遠都會等你 生生世世都會遇上你 同你一齊

差距幾多

二十幾年.....點解呢.....點解命運要咁樣玩我地

叔叔

係,我愛上叔叔

之後有無試下拍拖?仲意成熟?

拍?無喇,大家都有家庭.....

留在腦海繼續放映
如果我唔係毒撚 我哋應該會幾幸福

毒撚都可能有幸福 發生咩事先
如果我唔係毒撚 我哋應該會幾幸福

毒撚都可有幸福 發生咩事先
樓豬個名 係咪腎仔Fans

你又係?
宜家個男朋友 佢係我個初戀 以前我一直以為單身好好 唔需要拍拖 啱啱拍個陣我都唔係好習慣 到宜家我覺得我離開唔到佢 時間愈耐我就愈愛 好驚佢會掉低我走左去

但佢最近好忙 冇時間見我甚至連wts都好少 我好驚我地關係會淡左 好似被人冷落咁 其實我知道佢唔得閒姐 而我又唔想煩住佢就唔搵佢 但我真係好掛住佢啊點算好

唔好自己嚇自己先 of拍左幾耐你地?

如果經歷咁多 你會成為佢不可或缺嘅朋友 俾番啲自信自己未

約佢食餐飯又唔肯 約佢睇戲去玩又唔去 message隔一兩日先覆一兩個字
原來諗諗下 我連朋友都不如

點都係朋友嘅 不過做到好似避你有啲奇怪

係朋友就無必要咁避我掛

當唔曬你係朋友囉 重有

我覺得同佢發生左咁多野 根本做唔返朋友
佢仲肯理下我只不過係因為知道我無左佢會好唔開心

朋友呢啲真係講雙向 唔試下豁達啲?
我已經分唔到佢係有意為之地hea覆我定係點。
呢個應該係我第一個真係一見鍾情既女仔。
佢150, 我180, 上落電梯我地都會自動波行先/行後,如果唔係傾唔到計的。
街,唔係去左好多次,但我對佢既感覺就真係好強烈。
我表白過,佢拒絕過。大概係因為太心急。然而之後慢慢煲佢,同佢whatsapp 都算正常掛。
呢排唔知做乜,whatsapp 搵佢好似留言一樣,隔返一頭半個鐘先捨得覆d無營養既單字同emoji。反而snapchat 個分平步青雲,一日可以加百幾二百分。
直至今朝,我實在忍唔住,問佢一句"其實你係真忙定係hea覆?" 之後,我個whatsapp 就無再響過,然而佢就繼續同其他人snapchat。

由頭到尾講哂出黎,個人好左好多了。多謝巴打開左呢個post,俾我喺呢個樹窿擺底呢一塊心頭石。

有時知道左「答案」對自己都係一種解脫 起碼做其他野都唔會影響到 雖然你可能永遠唔會知道佢係點諗 但放下心頭石係好事黎

其實我唔介意佢直接d,一下轟落黎同我講清講楚,我只係想知我係咪chur到佢反感,同埋想知佢點諗就夠。呢一刻係咁諗的。

有啲人未必仲意講到清清白白 可能覺得你get到就算 遺憾先會刻銘心呀

究竟幾時我先會放得低?

放心你會有下一個 但佢會留有位置

多謝你先 不過似乎佢既世界入面唔需要我既關顧

關顧你值得嘅人 可能你忽略左身邊好多人 不過你覺得講清講楚好啲嘅咪試下 但預左反面
宜家男朋友 第二個男朋友但係我第一個愛既人
前一個係少不更事因為激frd而一齊
但係除咗拖手咩都無做過 出街佢攬我腰我會屌佢
呢咁多年黎我啲frd都話我對人係唔會有感覺
一向都係男仔頭性格 享受自由
但自佢出現後 我係第一次個心跳到要爆炸既感覺
好多野無講出口佢都明 好多野佢講出口而我秒懂
同佢講野會異常地開心 有soulmate既感覺
同佢第一次見面就一齊咗
我地兩個都利申係嚮往自由既人 唔會痴身
點知愈黎愈痴住大家
無見面既日子真係成個腦都係佢
我真係好中意好中意佢 我唔識分咩係中意咩係愛
但為咗佢 我有動力改變自己
想做一個稱職既女朋友
佢同我一齊左一小段時間次後同我講佢鐘意女人

可能想試下同男人一齊嘅感覺 你依家重係愛佢?

唔清楚係咪仲愛佢
搞唔清楚係太寂寞/唔甘心先掛住佢
總之有種念念不忘既感覺
依家有時會偷睇佢ig,同埋係舊同學whatsapp group想佢講野
幼稚園已經識既一個女仔
去到小二小三因為轉校搬屋斷左聯繫
之後高form偶遇返佢曾經一齊過
但因為自己年紀小的不智同佢嘈
同埋自己係件無用既垃圾
放榜嗰日咁岩係佢屋企樓下見到佢
嗰陣因為唔敢面對佢 趕住走既mode 同佢say左個hi就走左 好後悔 嗰日應咁做
依家諗返起 都好耐冇見過佢

咁你依家過成點?

沉淪緊

讀書定做野 無拍拖?
宜家男朋友 第二個男朋友但係我第一個愛既人
前一個係少不更事因為激frd而一齊
但係除咗拖手咩都無做過 出街佢攬我腰我會屌佢
呢咁多年黎我啲frd都話我對人係唔會有感覺
一向都係男仔頭性格 享受自由
但自佢出現後 我係第一次個心跳到要爆炸既感覺
好多野無講出口佢都明 好多野佢講出口而我秒懂
同佢講野會異常地開心 有soulmate既感覺
同佢第一次見面就一齊咗
我地兩個都利申係嚮往自由既人 唔會痴身
點知愈黎愈痴住大家
無見面既日子真係成個腦都係佢
我真係好中意好中意佢 我唔識分咩係中意咩係愛
但為咗佢 我有動力改變自己
想做一個稱職既女朋友

讓你相信愛嘅人

唔清楚係咪仲愛佢
總之有種念念不忘既感覺
依家有時會偷睇佢ig,同埋係舊同學whatsapp group想佢講野

果次之後就無拍拖?

唔清楚係咪仲愛佢
總之有種念念不忘既感覺

果次之後就無拍拖?

多謝你聽我呻
依家既男朋友 識左六年 一齊左一年
無乜所謂心跳既感覺
但係同佢一齊既時間好開心
感覺似老夫老妻 認定左第時會結婚
甚至會傾第時個仔/女咩名
唔知咁會唔會太幼稚
可能如果分手就會好傷 但佢一定係我呢世最愛既人

非gay 藍絲
個女仔行山識 雖然唔係好靚
但我第一眼就鍾意左佢 而且陰差陽錯之下拎到電話
21年都未追過女仔既我主動WhatsApp 佢
但佢冇乜反應 於是我都自己收左皮
最後我想同佢講其實我並唔係一個咁膚淺既人
只不過你係特別既 特別到我要不顧一切地去認識你
佢好嘈 好鍾意講野 我就完全相反 唔鍾意講野 其實兩個一齊經歷過嘅野好少 我唔知點解會同佢熟到 更加唔知點解會鐘意佢 明明大家係兩個唔同世界嘅人 不過我去到最後都係唔敢同佢講 或者以後都唔會講到

可能佢都有同樣感覺呢

或者係啦 不過機會過左就唔會再有 我同佢可能唔會再有相遇嘅機會 雖然我好想同佢講我鍾意佢 但係都已經黎唔切

大家都無再聯絡?

係呀 其實都估到會因為距離而變得陌生 分開之前嗰排有諗過同佢講 但最後咪又係淆底 本來諗住好好放底咪算囉 點知我都係忘記唔到佢 先發現原來佢喺我心目中佔據左咁重要嘅地位

約佢食餐飯又唔肯 約佢睇戲去玩又唔去 message隔一兩日先覆一兩個字
原來諗諗下 我連朋友都不如

係朋友就無必要咁避我掛

當唔曬你係朋友囉 重有

試過幾次 佢幾個月無搵我無理我 自己開始習慣既時候 佢又搵返我約我出街 我衰心軟 之後出完又開始唔理我

唔清楚係咪仲愛佢
總之有種念念不忘既感覺

果次之後就無拍拖?

多謝你聽我呻

巴打幾歲?都係分享下姐 有時同啲唔熟嘅人講重暢快
依家既男朋友 識左六年 一齊左一年
無乜所謂心跳既感覺
但係同佢一齊既時間好開心
感覺似老夫老妻 認定左第時會結婚
甚至會傾第時個仔/女咩名
唔知咁會唔會太幼稚
可能如果分手就會好傷 但佢一定係我呢世最愛既人

非gay 藍絲

你表明左就覺得好gay 自然係埋一齊?識左咁耐
個女仔行山識 雖然唔係好靚
但我第一眼就鍾意左佢 而且陰差陽錯之下拎到電話
21年都未追過女仔既我主動WhatsApp 佢
但佢冇乜反應 於是我都自己收左皮
最後我想同佢講其實我並唔係一個咁膚淺既人
只不過你係特別既 特別到我要不顧一切地去認識你

件事隔左幾耐?有時係需要堅持 咁快自己收皮點追女仔
佢好嘈 好鍾意講野 我就完全相反 唔鍾意講野 其實兩個一齊經歷過嘅野好少 我唔知點解會同佢熟到 更加唔知點解會鐘意佢 明明大家係兩個唔同世界嘅人 不過我去到最後都係唔敢同佢講 或者以後都唔會講到

可能佢都有同樣感覺呢

或者係啦 不過機會過左就唔會再有 我同佢可能唔會再有相遇嘅機會 雖然我好想同佢講我鍾意佢 但係都已經黎唔切

大家都無再聯絡?

係呀 其實都估到會因為距離而變得陌生 分開之前嗰排有諗過同佢講 但最後咪又係淆底 本來諗住好好放底咪算囉 點知我都係忘記唔到佢 先發現原來佢喺我心目中佔據左咁重要嘅地位

分開簡單抹去往事極難 有無試下拍拖果啲?

係朋友就無必要咁避我掛

當唔曬你係朋友囉 重有

試過幾次 佢幾個月無搵我無理我 自己開始習慣既時候 佢又搵返我約我出街 我衰心軟 之後出完又開始唔理我

偶斷絲蓮無限loop 自己會好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞