一人一個你最愛嘅男/女仔

567 回覆
12 Like 1 Dislike
我嘅ex
同我一齊之前係一個mk妹,之後熟咗會陪我一齊做數一齊去自修室,呢個轉變令我超感動。第一次係比我,係我大男人想食住佢,結果就hurt到佢,為咗唔再害佢而分手。我都喊到仆街

你個名 巴打大愛

名字只係代號姐,但我真係好愛佢

咁依家你同佢點?
小學6年級識
同一間中學
中一表白 一齊幾個月 分開左
佢中二定中三有男朋友
最後都冇耐就分手
之後我都冇拍過拖
後來中五我又同返佢一齊
到而家y2
佢真係好好

咁你真係要好好珍惜 得來不易

好想佢同我講分手
佢讀大學 我讀屎片
佢人好好 我成日對住佢炆陣
浪費左佢
依加個男朋友
我已經分唔到佢係有意為之地hea覆我定係點。
呢個應該係我第一個真係一見鍾情既女仔。
佢150, 我180, 上落電梯我地都會自動波行先/行後,如果唔係傾唔到計的。
街,唔係去左好多次,但我對佢既感覺就真係好強烈。
我表白過,佢拒絕過。大概係因為太心急。然而之後慢慢煲佢,同佢whatsapp 都算正常掛。
呢排唔知做乜,whatsapp 搵佢好似留言一樣,隔返一頭半個鐘先捨得覆d無營養既單字同emoji。反而snapchat 個分平步青雲,一日可以加百幾二百分。
直至今朝,我實在忍唔住,問佢一句"其實你係真忙定係hea覆?" 之後,我個whatsapp 就無再響過,然而佢就繼續同其他人snapchat。

由頭到尾講哂出黎,個人好左好多了。多謝巴打開左呢個post,俾我喺呢個樹窿擺底呢一塊心頭石。

有時知道左「答案」對自己都係一種解脫 起碼做其他野都唔會影響到 雖然你可能永遠唔會知道佢係點諗 但放下心頭石係好事黎

其實我唔介意佢直接d,一下轟落黎同我講清講楚,我只係想知我係咪chur到佢反感,同埋想知佢點諗就夠。呢一刻係咁諗的。

有啲人未必仲意講到清清白白 可能覺得你get到就算 遺憾先會刻銘心呀
好癲 真係唔知自己係咪有病
小學暗戀左個女同學 每次見到佢都有種心跳感覺
小學畢業後中一都叫有聯絡 之後就無了
依家大學year one 所有女仔都睇唔上眼
好懷念以前小學成日同佢打情罵俏嘅時光
刻骨銘心
其實高中有次唔小心send錯嘢比佢 之後同佢傾左兩句我個心都仲係卟卟跳 我就知我仆街了
第一次遇到個咁錫我既男仔
whatsapp好曖昧 出到街又好close
大家一直都對對方有意 佢甚至講到明想同我一齊
奈何自己自問條件差襯唔起佢 拒絕左
之後個關係就一路淡落去 連whatsapp都無
我係衰 有個時唔識珍惜 失去左先係到呻
不過我想話你知我真係仲好鍾意你 但我覺得就算當時我答應左我地既感情都唔會長久 所以好似我以前同你講過咁 快啲搵個岩你既女朋友啦

咁你依家有無拍番拖?我覺得自己差 人地未必咁諗 點解試都唔試就放棄 永遠都係你覺得
中意咗師姐但衰自己自私 意氣用事
最後佢話太over 要分開冷靜下
結果成了最熟女的陌生人
三個月足以成我最重要的一位 即使之後試過拍拖但個心一直都有佢

破冰未
小一初見,當時係校內英文班識,咁就一見鍾情。
到小二終於同班,為左佢叫阿媽俾我去同佢一間補習社就係為左見佢多d。
之後咁多年佢都係精英班,我就係其他平平無奇嘅班。
小四俾佢知我鍾意佢,跟住佢黎問我再俾佢拒絕左。

之後就冇咩點見,直到中三因為fb chat 傾番計。再之後MSN / SMS到中五用埋WhatsApp 。
因為都咁多年冇見,中三時已經係之前拍過兩次拖,又冇見面只係傾計,果時對佢冇咩感覺。

後來到中四後期開始見小小,到中五見多左,果時到佢愛上我。慢慢我好似又愛上左佢。

到中六我地一齊左,拍左幾年拖,經歷過好多野,但最後因爲佢淡左,散左。

我呢二十幾年只對過兩個女仔一見鍾情。中學時差唔多一年鍾意一個女仔。

而你,我鍾意左8年。
我中間雖然鍾意過好多女仔,但冇一個會令我得到改變。

會令唔鍾意讀書嘅我,肯為左襯得起你,中六時一日溫8個鐘書都唔會覺得好辛苦,因為有你係我隔離陪我溫,教我,煮公仔麵俾我食。

因為你,唔肯聽人講野嘅我會所有事都想聽下你嘅意見,知道咁做好定唔好。

因為你,分左手後樂觀嘅我開始會悲觀。

因為你,令人眼中花心嘅我變成好專一嘅人。你令我知道我唔係花心,只係當年俾你拒絕後,一直搵唔番一個好似你咁令我咁中意嘅人。

分手時,你講過以後嘅事好難講,你永遠會中意我,底者以後有機會會愛番我。但而家嘅你,生活變得多姿多彩,又多人追,根本就唔會點諗起我。

但我都希望我最愛嘅你會睇到。我愛你,無論點,你係我心入面都會有一個最重要嘅日子。多謝你,令我讀書生涯上,因為你變得精彩。

你話你一直都唔好運,直到你遇上我,終於知道點解你一直都唔好彩。你話過你用一生嘅運氣都押左係我身上,令我一直都對你咁好。果時我睇到你咁寫俾我,我覺得你好誇張,但而家嘅我覺得你講得冇錯。我諗,你需要我時,我會一直都陪住你。

我知你唔會上黎呢到,唔會有機會見到,但我都想講:多謝你愛過我,做你嘅初戀。我會記得我地一齊幾年嘅回憶。

好感動 希望佢睇到
小學6年級識
同一間中學
中一表白 一齊幾個月 分開左
佢中二定中三有男朋友
最後都冇耐就分手
之後我都冇拍過拖
後來中五我又同返佢一齊
到而家y2
佢真係好好

咁你真係要好好珍惜 得來不易

好想佢同我講分手
佢讀大學 我讀屎片
佢人好好 我成日對住佢炆陣
浪費左佢

唔好咁諗 你都有俾到好嘅野佢 同埋將來嘅野未必取決於學歷
好癲 真係唔知自己係咪有病
小學暗戀左個女同學 每次見到佢都有種心跳感覺
小學畢業後中一都叫有聯絡 之後就無了
依家大學year one 所有女仔都睇唔上眼
好懷念以前小學成日同佢打情罵俏嘅時光
刻骨銘心
其實高中有次唔小心send錯嘢比佢 之後同佢傾左兩句我個心都仲係卟卟跳 我就知我仆街了

搵人未
依加個男朋友

我依加呢個男朋友係最愛
遺憾嘅係我一開始對佢唔住傷害咗佢
我同佢一齊同時又同其他仔flirt中意第個
到佢知道咗嘈交嘈得好勁想分手我就後悔
我知我係雞
不過真心之後因爲差啲失去改變咗我
依加真係一心一意對佢好愛好愛佢
亦因爲我一開始咁所以佢脾氣都變差咗
但我都會忍
因為我知當初係我做錯先
我信有日佢會信我真係一心一意靜係愛佢
感恩嘅係即使嘈幾多次都仲一齊緊
佢依然好錫我好愛我
雖然有時嘈交真係好唔開心
但有呢個男朋友我覺得自己好幸福
即使遇到更好我都靜係會揀佢
已經認定咗佢 個心已經放唔落第個
希望可以同佢一生一世

仲以為你係我女朋友
我地啱啱一齊果陣又係咁
諗番起個心都酸左酸
我嘅ex
同我一齊之前係一個mk妹,之後熟咗會陪我一齊做數一齊去自修室,呢個轉變令我超感動。第一次係比我,係我大男人想食住佢,結果就hurt到佢,為咗唔再害佢而分手。我都喊到仆街

你個名 巴打大愛

名字只係代號姐,但我真係好愛佢

咁依家咩狀況最愛扑野巴
曖昧關係算唔算

算 more
不過我想話你知我真係仲好鍾意你 但我覺得就算當時我答應左我地既感情都唔會長久 所以好似我以前同你講過咁 快啲搵個岩你既女朋友啦

咁你依家有無拍番拖?我覺得自己差 人地未必咁諗 點解試都唔試就放棄 永遠都係你覺得

無 因為仲鍾意佢 亦覺得好難再搵到一個好似佢咁好既人
個陣我同佢講覺得自己襯唔起佢 佢即刻話我 話我點解要諗咁多野 佢鍾意我我又鍾意佢咪係埋一齊囉 但可惜我唔識諗 結果
不過我應承左自己 當我知道佢搵到女朋友既時候就要move on唔好再咁留戀佢
有過一段好唔正常但好用心好認真好投入嘅感情
曾經on9到以為兩個可以拋開身邊所有嘢而喺埋一齊
但輸咗比現實世界
當發左一場幾年嘅夢

個陣我同佢講覺得自己襯唔起佢 佢即刻話我 話我點解要諗咁多野 佢鍾意我我又鍾意佢咪係埋一齊囉 但可惜我唔識諗 結果
不過我應承左自己 當我知道佢搵到女朋友既時候就要move on唔好再咁留戀佢

俾啲信心自己啦 咁依家你地keep住咩關係?
有過一段好唔正常但好用心好認真好投入嘅感情
曾經on9到以為兩個可以拋開身邊所有嘢而喺埋一齊
但輸咗比現實世界
當發左一場幾年嘅夢

階級問題?

我都唔知咩關係
可能係做過所有情侶都會做既野既朋友

我都唔知咩關係

等緊一個合適嘅時機

我都唔知咩關係

等緊一個合適嘅時機

唔會有機會啦 feel到佢完完全全當返我係朋友 仲成日同我呻無女添

我都唔知咩關係

等緊一個合適嘅時機

唔會有機會啦 feel到佢完完全全當返我係朋友 仲成日同我呻無女添

如果經歷咁多 你會成為佢不可或缺嘅朋友 俾番啲自信自己未

我都唔知咩關係

等緊一個合適嘅時機

如果經歷咁多 你會成為佢不可或缺嘅朋友 俾番啲自信自己未

約佢食餐飯又唔肯 約佢睇戲去玩又唔去 message隔一兩日先覆一兩個字
原來諗諗下 我連朋友都不如
曾經有 而加同自己講要忘記
驚同佢講咗連friend都冇得做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞