一人一個你最愛嘅男/女仔

567 回覆
12 Like 1 Dislike
大家都係初戀 我band3仔 佢band1 我身邊有好多朋友對女朋友唔好散左之後悔太多的例字,所以令到我個人對愛情就好認真同老實 ,可能因為我尼個性格唔識比新鮮感佢 1個月就話淡左分手,曾經我還想過10年後同佢結婚
散左都成半年仲味完全放得低
曾經同佢有好多次機會一齊但無 我地大家都呃自己時間問題而同左第個一齊 本身己經唔再有感覺 但最後都因為佢倒數前一個I need you actually 就試下地下情
但自己又臭脾氣搞喊左佢激嬲走佢

如果再有次機會我會無條件等你
中學識嘅初戀女朋友
Form1識但係同班3年都唔係話好熟
Form3唔知痴左邊條線膽粗粗走去表白
咁就一齊左
乜都就曬我,又聽曬我話
去到Form6因為淡左而分左手
當下冇乜嘢,過左半年開始不斷諗翻起佢,有幾晚真係完全訓唔到,喊到仆街
咩都冇心機做,極後悔

早幾日出街,翻到屋企睇ig先知佢同我喺同樣時間去左同一個商場
連面都見唔到是咪代表緣份已盡

Sorry 講到1999
見到個post忍唔住想講出嚟抒發下
定係我一路都諗多左

有無試過搵番佢?

我仲係唔知自己想點
有次打算搵翻佢,打好曬成段嘢爭在未㩒send,但係嗰刻就會覺得過左去就係過左去,點解唔試下開始一段新嘅感情
又覺得都係唔好煩住人啦,可能人地已經搵到男朋友,搵翻人只會令自己尷尬

但係過左陣又會覺得唔會再有個咁好嘅女仔會接受自己
我自己一向好少甚至係唔會同唔熟嘅人主動講嘢,尤其是異性,咁樣根本好難識到女仔,更何況女朋友

不如一槍打死我
我依加呢個男朋友係最愛
遺憾嘅係我一開始對佢唔住傷害咗佢
我同佢一齊同時又同其他仔flirt中意第個
到佢知道咗嘈交嘈得好勁想分手我就後悔
我知我係雞
不過真心之後因爲差啲失去改變咗我
依加真係一心一意對佢好愛好愛佢
亦因爲我一開始咁所以佢脾氣都變差咗
但我都會忍
因為我知當初係我做錯先
我信有日佢會信我真係一心一意靜係愛佢
感恩嘅係即使嘈幾多次都仲一齊緊
佢依然好錫我好愛我
雖然有時嘈交真係好唔開心
但有呢個男朋友我覺得自己好幸福
即使遇到更好我都靜係會揀佢
已經認定咗佢 個心已經放唔落第個
希望可以同佢一生一世

又唔洗話自己係雞 見到你地嘅轉變好sweet 呢啲經歷完之後一定會更珍惜對方 加油絲打

係 我依加真係好珍惜佢
所以嘈交屌我屌成點我都會繼續留係到
只希望佢知我真心知錯唔會再重複犯錯
依加真係好愛好愛佢
朋友既朋友,其實唔識但加左FB。
好耐無睇了,但近日負能量好大覺得孤寂時突然又想起佢。見返佢當時張icon,好想跟佢一齊笑
中學暗戀既一個男仔
宜家鍾意左一個好似佢既男仔
不斷地重覆食白果
好想死
念念不忘
曾經心入面有一個最愛
一齊過 最尾都係散咗
三年都一直耿耿於懷
以為自己永遠都放唔低
即使將來有男朋友都只會係第二最愛
但現任嘅出現令我冇再繼續沉溺同留戀
嗰個男仔對我嚟講仍然係深刻嘅過去
但我唔會再話佢係我最愛嘅人
因為我只愛我男朋友一個
我依加呢個男朋友係最愛
遺憾嘅係我一開始對佢唔住傷害咗佢
我同佢一齊同時又同其他仔flirt中意第個
到佢知道咗嘈交嘈得好勁想分手我就後悔
我知我係雞
不過真心之後因爲差啲失去改變咗我
依加真係一心一意對佢好愛好愛佢
亦因爲我一開始咁所以佢脾氣都變差咗
但我都會忍
因為我知當初係我做錯先
我信有日佢會信我真係一心一意靜係愛佢
感恩嘅係即使嘈幾多次都仲一齊緊
佢依然好錫我好愛我
雖然有時嘈交真係好唔開心
但有呢個男朋友我覺得自己好幸福
即使遇到更好我都靜係會揀佢
已經認定咗佢 個心已經放唔落第個
希望可以同佢一生一世

仲以為你係我女朋友
我地啱啱一齊果陣又係咁
諗番起個心都酸左酸

依加真心知錯希望你地會知
相信你女朋友都同我一樣好後悔好後悔
諗番我都好想喊唔明自己點解可以咁賤
如果當初我冇咁係咪我地依加唔會成日嘈?
真心想再同男朋友講 對唔住 我知錯 我真係好愛好愛你 唔好唔要我
佢好嘈 好鍾意講野 我就完全相反 唔鍾意講野 其實兩個一齊經歷過嘅野好少 我唔知點解會同佢熟到 更加唔知點解會鐘意佢 明明大家係兩個唔同世界嘅人 不過我去到最後都係唔敢同佢講 或者以後都唔會講到

可能佢都有同樣感覺呢

或者係啦 不過機會過左就唔會再有 我同佢可能唔會再有相遇嘅機會 雖然我好想同佢講我鍾意佢 但係都已經黎唔切
如果無年齡差距呢樣野 我地呢一世就可以正式一齊 但唔緊要 我永遠都會等你 生生世世都會遇上你 同你一齊

差距幾多

二十幾年.....點解呢.....點解命運要咁樣玩我地

叔叔

係,我愛上叔叔
如果無年齡差距呢樣野 我地呢一世就可以正式一齊 但唔緊要 我永遠都會等你 生生世世都會遇上你 同你一齊

差距幾多

二十幾年.....點解呢.....點解命運要咁樣玩我地

你地點識? 可能對的人 但錯嘅時間係因為年齡

工作上認識.....本來都無咩,就係我搞左個gag,搞到佢開始想了解我
f.1 同佢隔離位,一直仲意左佢7年但佢好似唔知,我諗有叫曖昧過但幾經波折都係無係埋一齊。而家佢去左大陸讀書,呢幾個月終於的起心肝斷絕聯絡,希望佢過得安好。
有一個我好想愛佢嘅男仔 但我做唔到
曖昧關係算唔算

算 more

一班人食完飯之後走,佢搭個班車會經我屋企樓下(唔算方便,唔係最快返到屋企嘅路線)
佢多數會問:你地點搭啊?
我就會答:同你一齊撘啦
好多時最方便我最快返到屋企架車會到先佢無叫我上
係車到都好多野講 話題都係正常朋友傾計咁

試過有次落雨,又係行去搭車,咁作為一個肥仔黎講帶把遮到三個正常人size嘅遮都好正常 ,佢叫我遮埋佢
行緊去個陣佢同我講:其實我有帶縮骨遮
個刻我hand 咗機唔知點對答
佢又再講:我擺咗把縮骨遮係袋廢事拎出拎入咁麻煩嘛,(佢知我毒撚)比個機會你訓練下點遮女仔啊
我聽到之後即刻借意拎開小小把遮
佢:喂啊(搶返住把遮遮返自己)
有時會諗究竟係唔係自己毒撚得濟女仔fd 對自己好小小就諗歪咗定係我自己係兵仔
自己都唔知

唔知咪隨遇而安 都係回憶黎嘅
中意咗師姐但衰自己自私 意氣用事
最後佢話太over 要分開冷靜下
結果成了最熟悉的陌生人
三個月足以成為我最重要的一位 即使之後試過拍拖但個心一直都有佢存在 難以忘卻 我欠一句 對不起

破冰未

[/quote]
俾啲勇氣試下 有無啲借口搵下人
對我黎講
靜靜地比個膊頭同大肶佢訓教已經係最開心既時光

發展成點
不要再說了

我想知剮
佢同我一齊左一小段時間次後同我講佢鐘意女人

可能想試下同男人一齊嘅感覺 你依家重係愛佢?
一直都係好朋友,有咩唔開心都會同佢講。直到有一日我覺得我鍾意咗佢,問佢可唔可以做我男朋友。佢話唔想冇咗我呢個朋友,我睇到個msg之後隔咗好耐都冇覆佢,佢就再同我講佢都鍾意我,但真係唔想冇咗我呢個朋友。我話,唔試過點知得唔得。後尾我哋一齊咗,但過咗半年,因為某啲原因,我選擇咗同佢分手,佢最尾同我講個句嘢係「你鍾意」。

可能當初係我太衝動同你表咗白,由個一刻開始我哋嘅關係已經冇可能好似以前咁。但係我真係唔想冇咗你呢個朋友。

我連用whatsapp send呢段嘢畀你嘅勇氣都冇。知你有上連登,希望你睇到。

分手的朋友談何容易 希望佢入黎睇到
大家都係初戀 我band3仔 佢band1 我身邊有好多朋友對女朋友唔好散左之後悔太多的例字,所以令到我個人對愛情就好認真同老實 ,可能因為我尼個性格唔識比新鮮感佢 1個月就話淡左分手,曾經我還想過10年後同佢結婚
散左都成半年仲味完全放得低

慢慢黎啦 需要時間 中學姐你依家 識多人或者會遇到個欣賞你呢樣性格特質嘅人 keep住愛情好認真同老實
同個女仔識左好耐 原本幾年前就同佢一齊 不過個陣我對佢好差 佢揀左第二個 不過第二個對佢仲差 幾年受盡精神折磨 我知佢係好女仔黎 所以等左幾年 成個都脫胎換骨 為佢改變左好多 個人成熟左 興趣都培養左唔少 亦喺佢眼中係一個靠得著有安感嘅男人 而佢好後悔當初無同我一齊 最後幾個月前同左佢一齊 大家都好開心 好幸福 佢會係我嘅終身伴侶

係你嘅就係嘅 好幸運佢知道你嘅改變 等飲你果餐
曾經同佢有好多次機會一齊但無 我地大家都呃自己時間問題而同左第個一齊 本身己經唔再有感覺 但最後都因為佢倒數前一個I need you actually 就試下地下情
但自己又臭脾氣搞喊左佢激嬲走佢

如果再有次機會我會無條件等你

地下情 隔左幾耐件事?
中學識嘅初戀女朋友
Form1識但係同班3年都唔係話好熟
Form3唔知痴左邊條線膽粗粗走去表白
咁就一齊左
乜都就曬我,又聽曬我話
去到Form6因為淡左而分左手
當下冇乜嘢,過左半年開始不斷諗翻起佢,有幾晚真係完全訓唔到,喊到仆街
咩都冇心機做,極後悔

早幾日出街,翻到屋企睇ig先知佢同我喺同樣時間去左同一個商場
連面都見唔到是咪代表緣份已盡

Sorry 講到1999
見到個post忍唔住想講出嚟抒發下
定係我一路都諗多左

有無試過搵番佢?

我仲係唔知自己想點
有次打算搵翻佢,打好曬成段嘢爭在未㩒send,但係嗰刻就會覺得過左去就係過左去,點解唔試下開始一段新嘅感情
又覺得都係唔好煩住人啦,可能人地已經搵到男朋友,搵翻人只會令自己尷尬

但係過左陣又會覺得唔會再有個咁好嘅女仔會接受自己
我自己一向好少甚至係唔會同唔熟嘅人主動講嘢,尤其是異性,咁樣根本好難識到女仔,更何況女朋友

不如一槍打死我

顧慮太多野喇你 好多野唔試就會後悔 打聽下佢依家有無著落囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞