一人一個你最愛嘅男/女仔

567 回覆
12 Like 1 Dislike
中學升form5暑假玩聯校活動個時佢認得我係做drama
然後咁岩係之後既活動佢又見到我 咁岩又一齊跳舞
佢見認得我就膽粗粗add我fb
我又傻下傻下咁問佢係乜水 由個刻開始 已經勁多野講 唔知點解初初識都咁多野講
然後過左幾日我就同左另一個男仔一齊
一直有繼續同呢個男仔whatsapp 直至到佢同我表白我先同佢講我其實有男朋友 然後就再冇contact
直至到佢聖誕個排佢做活動既搞手 問我去唔去 咁又尷尷尬尬咁話 好啦 撐下場 過左個活動之後佢就同左個女仔一齊 我個時好愛我男朋友 亦都唔好奇佢d野 所以一直冇問
點知過左一個半月左右 佢搵返我 話同佢女朋友好唔開心 咁我又同我個時個男朋友又唔多開心 就想出黎傾下咁 出左黎 點知又好好傾咁 唔知做乜 好似岩岩熟小小就講心事 可能就係呢個位而令到我地更加熟 最後佢就散左
熟熟下就話不如搞聯校活動 點知又搞到喎 咁佢就識左我學校d女仔 本身就唔多tor條女架喇 但佢地就愈黎愈熟 搞到我好似送左個好朋友比條女咁 最後我就唔想知 唔想理 就同佢斷左3個幾月contact 點知係呢個時候佢同左我學校另一條女一齊 wtf 然後我就好嬲 (frd個隻嬲)嬲到唔想同佢講野 唔明點解一個聯校活動會搞到咁既撚樣 可能我係鐘意佢掛 所以先咁care佢 我知我衰有男朋友都咁 但我個時個男朋友就係好撚on9 散極都散唔到
咁考dse前我就同自己講死都唔可以搵佢 因為一搵佢就好分心 點知佢考晒d electives就搵我 同我講加油 我心諗 我一科electives都未考呀屌 唔好令到我分心好嗎
加上我個時個男朋友係我考dse前/中都唔撚比support我 whatsapp又唔撚多個 真心好似冇拖拍咁架喇 唉 所以我先成日個心去左呢個男仔到 ahha
到考完dse 同左我個時個男朋友鬧交 鬧到差在未講分手呢2隻字既姐 冷戰左4日 呢4日入面 其實有日係我生日 而我呢個生日 係比左呢個男仔既:>
最後佢錫左我 我一d反抗都冇 我就知呢個人其實先係我最care同鐘意既人
最後果斷同左個時一齊左差唔多2年既男朋友分手 然後過左幾個月 我就同左呢個男仔一齊
其實咁辛苦 最後都係返返黎我身邊 由個日你搵我傾心事開始 呢段緣份其實就開始左 直到依加 但個feel真係好舒服 好愛大家 見晒屋企人
利申 冇帽過任何人
中學升form5暑假玩聯校活動個時佢認得我係做drama
然後咁岩係之後既活動佢又見到我 咁岩又一齊跳舞
佢見認得我就膽粗粗add我fb
我又傻下傻下咁問佢係乜水 由個刻開始 已經勁多野講 唔知點解初初識都咁多野講
然後過左幾日我就同左另一個男仔一齊
一直有繼續同呢個男仔whatsapp 直至到佢同我表白我先同佢講我其實有男朋友 然後就再冇contact
直至到佢聖誕個排佢做活動既搞手 問我去唔去 咁又尷尷尬尬咁話 好啦 撐下場 過左個活動之後佢就同左個女仔一齊 我個時好愛我男朋友 亦都唔好奇佢d野 所以一直冇問
點知過左一個半月左右 佢搵返我 話同佢女朋友好唔開心 咁我又同我個時個男朋友又唔多開心 就想出黎傾下咁 出左黎 點知又好好傾咁 唔知做乜 好似岩岩熟小小就講心事 可能就係呢個位而令到我地更加熟 最後佢就散左
熟熟下就話不如搞聯校活動 點知又搞到喎 咁佢就識左我學校d女仔 本身就唔多tor條女架喇 但佢地就愈黎愈熟 搞到我好似送左個好朋友比條女咁 最後我就唔想知 唔想理 就同佢斷左3個幾月contact 點知係呢個時候佢同左我學校另一條女一齊 wtf 然後我就好嬲 (frd個隻嬲)嬲到唔想同佢講野 唔明點解一個聯校活動會搞到咁既撚樣 可能我係鐘意佢掛 所以先咁care佢 我知我衰有男朋友都咁 但我個時個男朋友就係好撚on9 散極都散唔到
咁考dse前我就同自己講死都唔可以搵佢 因為一搵佢就好分心 點知佢考晒d electives就搵我 同我講加油 我心諗 我一科electives都未考呀屌 唔好令到我分心好嗎
加上我個時個男朋友係我考dse前/中都唔撚比support我 whatsapp又唔撚多個 真心好似冇拖拍咁架喇 唉 所以我先成日個心去左呢個男仔到 ahha
到考完dse 同左我個時個男朋友鬧交 鬧到差在未講分手呢2隻字既姐 冷戰左4日 呢4日入面 其實有日係我生日 而我呢個生日 係比左呢個男仔既:>
最後佢錫左我 我一d反抗都冇 我就知呢個人其實先係我最care同鐘意既人
最後果斷同左個時一齊左差唔多2年既男朋友分手 然後過左幾個月 我就同左呢個男仔一齊
其實咁辛苦 最後都係返返黎我身邊 由個日你搵我傾心事開始 呢段緣份其實就開始左 直到依加 但個feel真係好舒服 好愛大家 見晒屋企人
利申 冇帽過任何人

我知有d長
有過一段好唔正常但好用心好認真好投入嘅感情
曾經on9到以為兩個可以拋開身邊所有嘢而喺埋一齊
但輸咗比現實世界
當發左一場幾年嘅夢

階級問題?

兩個完全唔同世界嘅人
諗返 其實應該連相識嘅機會都唔應該存在
俾我識咗佢 可能係上天同我開嘅一個玩笑

以為愛可以解決所有問題 好天真
原來真係唔得
可惜

點解成幾年?
聽住back number睇呢個post好sad..
https://youtu.be/nSfcFifnQV4

其實佢d性格係幾特別幾奇怪所以都算少人同佢親近到
但佢直接到兜口兜面同我講對我稱唔得上係鐘意其實都幾唔開心

我都覺得好奇怪其實

仲有好多奇怪野 有時我都理解唔到不過佢對我算唔錯 如果對我真係稱唔上鐘意 我真係好想改變佢 有時心入面好苦但唔知搵咩人傾好

起碼你係佢心到有地位 改變係需要時間 係到傾

希望我有咁既地位可以動搖到佢
其實佢都會想連登 講左咁多我都驚佢會知係我

都係間接表達自己姐 你親口講到?定成日講

咩親口講到

你想改變佢呢個諗法

當然有同佢講過 只係佢覺得性格係天生 佢覺得我會改變唔到
中學識左佢
佢係一個有錢既屋企
我只係一個平凡屋企
所以平時都有壓力
由好朋友變成情侶
但係因為好多野分開左
一年之後佢搵返我
問我仲愛唔愛佢
個晚傾左成晚
就係咁傾返計
慢慢又好似返以前咁
冇野唔講
都好快咁我地又一齊返
佢有同我講依一年同過咩人一齊
仲發生過關係
我唔介意 繼續對佢好
但係慢慢佢對我冷淡
同我講唔中意我
中意左第二個
就係咁又分左手
但係今次我冇唔理佢
一路同佢傾
聽佢同佢男朋友既野
希望有一日佢會返黎我身邊
去到前幾個月
佢同我講
佢中意左我
我好開心
但係我唔敢信佢
因為已經痛左2次
雖然我一直愛佢
但係都想保護下自己
於是我同佢講
我已經唔中意妳
諗住佢會就咁算
點知佢坐係我屋企後樓梯等我出黎見佢
等左我3,4個鐘左右
最後我都係唔忍心出左去見佢
咁我地又一齊返啦
但係佢又慢慢對我冷漠
我問佢點解會咁
當初對我咁好
依家小小野就嬲
佢話依家對我已經冇晒感覺
只係得返厭倦
我同佢講
你唔中意咩 我可以改
佢話叫我唔好煩佢
佢就會開心
依家我已經冇再煩佢
依段時間身邊個個人都話我係兵
我都冇理
我諗娘娘唔會晒錢買野比兵仔掛
仲要買幾千蚊
依家依然好愛佢
好掛住佢
佢要既我做晒 改晒
但係佢唔會為我改
話我應承佢既野做唔到
我認係有 但真係只係唔記得左
同埋1隻手數得晒
而佢做唔到應承既野
唔會同我講對唔住
只會比籍口自己做唔到
例如應承左我唔同個男仔傾計
比我踢爆左
佢講一句 依家唔會唔覆 我想做自己
係愛我既就比空間我
但係我永遠冇空間
佢要我既時候就要我出現
我要佢既時候佢成日有野做要我仲有好多好多
真係好累
但係我仲係好愛佢 我要點做
朋友叫我搵野做 放低佢
但係我做咩都冇心情 做咩都會諗到佢
希望唔會比各位巴打罵啦
最後祝佢幸福啦

好長但睇曬 個女仔 巴打讀書定番工

今年既DSE雞
聽住back number睇呢個post好sad..
https://youtu.be/nSfcFifnQV4

我依加呢個男朋友係最愛
遺憾嘅係我一開始對佢唔住傷害咗佢
我同佢一齊同時又同其他仔flirt中意第個
到佢知道咗嘈交嘈得好勁想分手我就後悔
我知我係雞
不過真心之後因爲差啲失去改變咗我
依加真係一心一意對佢好愛好愛佢
亦因爲我一開始咁所以佢脾氣都變差咗
但我都會忍
因為我知當初係我做錯先
我信有日佢會信我真係一心一意靜係愛佢
感恩嘅係即使嘈幾多次都仲一齊緊
佢依然好錫我好愛我
雖然有時嘈交真係好唔開心
但有呢個男朋友我覺得自己好幸福
即使遇到更好我都靜係會揀佢
已經認定咗佢 個心已經放唔落第個
希望可以同佢一生一世

仲以為你係我女朋友
我地啱啱一齊果陣又係咁
諗番起個心都酸左酸

依加真心知錯希望你地會知
相信你女朋友都同我一樣好後悔好後悔
諗番我都好想喊唔明自己點解可以咁賤
如果當初我冇咁係咪我地依加唔會成日嘈?
真心想再同男朋友講 對唔住 我知錯 我真係好愛好愛你 唔好唔要我

繼續用愛表達自己真係真心

我都想
但我成日好易就激嬲佢
當俾佢屌又話我煩我就感覺自己可有可無完全唔重要
好驚佢對我淡唔再愛我唔想再同我一齊所以先咁易嬲
好想喊 由細到大都冇開心過甚至一直處於負能量位置
直到識到現任我先知乜嘢係開心
我好驚會失去佢然後又番去個個長期負能量狀態
如果真係咁真係唔想再生存好行屍走肉
由於同佢嘈佢說話好難聽
我真係分唔清到底佢係真心話定一時之氣?
好愛佢點解依加感覺好似佢對我淡咗定我多心?

涯得過嘅 但大家要坦承係真

好掛住佢好想見佢
冇佢我覺得做人好行屍走肉
唉 希望今晚佢收工會肯見我
中學識 佢比咗好回憶我 都係一個改變咗我好多嘅人
我以前唔係好敢同人接觸 好靜 唔係幾鍾意人接觸自己嘅內心世界
但同佢一齊之後 令我係中學生涯至少有人陪住開開心心 亦都開朗咗好多
由以前靜靜坐係到 去到鍾意笑 鍾意玩
甚至影響到依加都係
但後尾因為太著緊 畢業就散咗
最愛既女人往往都係一齊唔到既

係你啦

得不到的才是最好的
我宜家呢個男朋友就係最愛

我的最愛 你地點識?

葡萄

最後都係散左

但你知道左真相 希望下一次你地見面 你會覺得係見番個老朋友

希望之後每一次嘅見面都係一啲對我嚟講重要嘅時刻
我識咗佢一年 多啲啲 但佢係係我嘅18歲留低咗好多嘅足印係度 有好多重要嘅事都有佢係度
btw最佳位置啱我多啲

最佳後備

我屌

聽赤城千葉 認真推介

真係亦記著那一晚 記錄於海濱
btw樓主你好鍾意周國腎咁~
唉瞓先啦 唔諗佢啦

人地係賢 聽朝又係諗到

何只第二朝又諗到 發夢夢見佢添
最愛又點 係你心目中永遠係第二位 永遠有個人會重要過我 已經唔想知唔想理 但偏偏你又要keep住搵我 究竟你幾時先會明咁樣對我其實好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞