一人一個你最愛嘅男/女仔

567 回覆
12 Like 1 Dislike
依家嗰個係最愛
原本佢見我ok就溝
但我一開始覺得佢好痴漢,好驚佢
返工第2日就叫我bb豬,點知原來誤會佢
佢本身性格怕醜但扮大膽溝女
覺得佢好可愛,傾多咗計
佢做咗啲嘢俾我覺得佢好有誠意就一齊咗
原本大家都玩玩下,我自己又覺得冇咗佢都無所謂
一開始成日噪分手,次次都係我tum佢
有一日頂唔順,我再噪分手,佢以為好似之前咁會和好
但我死哂心咁唔想再傾,好夜佢嚟我屋企樓下等我
佢叫我俾次機會,大家都喊咗
最後我心軟,但佢比之前改咗好多好多,性格
俾我feel到佢愛我,我又真係對佢動心,
愈嚟愈痴身同愛佢,覺得佢好正,情人眼裏出西施
為咗佢,我乜都會肯做
大家互相遷就,噪交噪完就算
利伸 我知你會睇我發送匣 我愛你

睇你發送匣sweet爆
鐘意佢成日為人設想又整野食俾我食又陪我周圍去又無港女格
最後講左一句我當你係細佬
嘗試追第二個女仔但就成功之際 自己個心都係放唔低佢 唉

無港女格但似係娘娘 其實係嘅 你個心未ready又同其他人一齊 對人地都唔公平 起碼認清到自己感覺

其實佢都唔係娘娘佢係好毒 電話平時whatsapp得我一個男仔 不過已經係過去啦
唉 希望我自動放棄個位女仔知道我其實唔想傷害佢啦先咁做啦

咁佢依家有無拍拖 毒到當你係細路第一次見 放棄嘅女仔絕大機會覺得你玩佢 但我理解你

無拍拖啊佢話專心讀書 俾多次機會我一定會好好追佢

讀緊咩 對呢啲原因有啲保留 有機會就上啦巴打

Dse 算啦我唔會再ff架啦 係我心目中係最愛咪得
大家都係大家的初戀 拍左年幾
佢話無feel 相處有問題 我成日發脾氣
宜家佢有第二個 我都有其他
但佢先係我最愛

我覺得緊張一件事先會發脾氣
但發完,知道自己錯要道歉

發脾氣係表達你緊張嘅其一方式 但對方當刻未必咁認為 分分鐘火星撞地球
三年零三個月前 我同左我最愛既女仔一齊
日日過得好開心 即使吵架都好
兩個同一間中學 日見夜見 放假又出街玩

夠三年就分左手 隔左一個月就同第個一齊左
嗯 唔緊要 每個人都係自私既
你要咁對我都冇計

但老實講 我依家真係好灰 好想離開香港
曾經追過一個女仔4年都追唔到
最後佢去咗外國讀書
聽翻佢啲朋友講話佢為咗唔想我成日掛住佢而冇應承我
身邊啲朋友一直搵機會撮合我哋
無奈一切已成過去
鐘意佢成日為人設想又整野食俾我食又陪我周圍去又無港女格
最後講左一句我當你係細佬
嘗試追第二個女仔但就成功之際 自己個心都係放唔低佢 唉

無港女格但似係娘娘 其實係嘅 你個心未ready又同其他人一齊 對人地都唔公平 起碼認清到自己感覺

其實佢都唔係娘娘佢係好毒 電話平時whatsapp得我一個男仔 不過已經係過去啦
唉 希望我自動放棄個位女仔知道我其實唔想傷害佢啦先咁做啦

咁佢依家有無拍拖 毒到當你係細路第一次見 放棄嘅女仔絕大機會覺得你玩佢 但我理解你

無拍拖啊佢話專心讀書 俾多次機會我一定會好好追佢

讀緊咩 對呢啲原因有啲保留 有機會就上啦巴打

Dse 算啦我唔會再ff架啦 係我心目中係最愛咪得

睇下過左Dse點先啦 完左大把時間 巴打你都專心考試啦 都好似就快開波
三年零三個月前 我同左我最愛既女仔一齊
日日過得好開心 即使吵架都好
兩個同一間中學 日見夜見 放假又出街玩

夠三年就分左手 隔左一個月就同第個一齊左
嗯 唔緊要 每個人都係自私既
你要咁對我都冇計

但老實講 我依家真係好灰 好想離開香港

岀走下都係好事黎嘅 時間金錢許可嘅咪方低香港嘅人同事
放低三年嘅感情每個人都需要唔同時間 人地都做到咁
最後佢去咗外國讀書
無奈一切已成過去

最後點解一齊唔到嘅?
初戀

中四一齊,一齊左2-3年,中間離離合合左好多次。
自己脾氣太大,唔識氹女仔,做錯過太多事:
一嗌交就六親不認咁款,有好幾次仲郁手打佢
唔識原諒人,佢去exchange冇去送機,因為嗌緊交
講過好難聽既說話
佢專登走上我屋企想和好,自己火遮眼係咁屌鳩佢叫佢走
中間同另一個女仔一齊左,想咁樣去激佢

而家散左大半年,佢有新男朋友,過得好開心。
我就所有人都睇唔上眼,覺得冇人比佢更好。想搵佢但已經冇權利。

無限次對不起 放在心𥚃等心死
最後佢去咗外國讀書
無奈一切已成過去

最後點解一齊唔到嘅?

佢唔想我掛住佢而唔開心
佢真係好了解我嘅性格
佢寧願狠心放棄呢段關係都唔想我頹
不過佢又講得啱嘅 長痛不如短痛

仆街打打下又浮現番送佢機嘅情景
曾經既最愛 拍左三年 元宵果日分左手

一年半開始對我冷淡,我無放棄仲堅持,期間不停做左好多野傷害我欺騙我,每次都話改,但最後都係無。

去完ocamp post左張相係留言同其他男仔曖昧,仲要係人地話我知,之後又post左張單獨同男仔食飯既相,仲要係同一個男仔,我問佢係咪單獨食,佢話唔係,比左十幾次機會佢都唔認,最後比我踢爆先認。

已經對愛情再無咩信心
到最尾咪又係臭雞

一年半開始對我冷淡,我無放棄仲堅持,期間不停做左好多野傷害我欺騙我,每次都話改,但最後都係無。

去完ocamp post左張相係留言同其他男仔曖昧,仲要係人地話我知,之後又post左張單獨同男仔食飯既相,仲要係同一個男仔,我問佢係咪單獨食,佢話唔係,比左十幾次機會佢都唔認,最後比我踢爆先認。

已經對愛情再無咩信心

屌 一模一樣 你loop上少少睇下
同事,佢好似對所有人好冷漠,其他同事都話佢內向,放工約都好少出去,成日話返屋企陪屋企人食飯。我用左一年時間係佢身邊氹氹轉,返工由搭巴士轉搭鐵,計好啲時間就係為左撞佢,日日買早餐,由普通同事去到每隔一兩個星期就會同我出一次街咁樣,終於用我嘅無賴唔要面嘅行動打動左佢,而家一齊左三年啦

到而家望住佢時都仲係有種心動嘅感覺,連我身邊啲好朋友都話feel到我最愛個個係佢

已經對愛情再無咩信心

佢地永遠都唔撚識珍惜
同事,佢好似對所有人好冷漠,其他同事都話佢內向,放工約都好少出去,成日話返屋企陪屋企人食飯。我用左一年時間係佢身邊氹氹轉,返工由搭巴士轉搭鐵,計好啲時間就係為左撞佢,日日買早餐,由普通同事去到每隔一兩個星期就會同我出一次街咁樣,終於用我嘅無賴唔要面嘅行動打動左佢,而家一齊左三年啦

到而家望住佢時都仲係有種心動嘅感覺,連我身邊啲好朋友都話feel到我最愛個個係佢

一定要好好珍惜 幸福真係好難預料

已經對愛情再無咩信心

佢地永遠都唔撚識珍惜

已經對愛情再無咩信心

佢地永遠都唔撚識珍惜

佢送比我啲野仲放左係到,一望到就立即出現以前開心啲畫面,不過我已經放低左好多,不停同自己講係佢地唔識珍惜,聽日準備執走晒啲野
lond d
而家男朋友 本身好驚好憎男仔
但佢係唯一一個比到我安全感既人
係佢身邊有種好舒服既感覺
成日哄到我好開心
成日發生咩事 都第一個黎搵我
我知我佔有慾強 又成日為左小事發脾氣
佢都會忍我 有時會鬧番我 傾番個問題
如果因為我脾氣而分手 我會後悔一世
所以而家慢慢減少發脾氣
想係佢面前做個完美女朋友 唔想因爲啲少事搞到大家唔開心
我諗我永遠都搵唔到咁愛我既男仔
利申 知你有上連登 我會努力減少發脾氣 好好珍惜你 我愛你
上網打機識 識左6年幾
一直覺得佢係我青春既終結
之後再識其他異性都比唔返呢種感覺我
最後努力過 都無一齊到
後尾諗返 係自己太美化佢 太美化呢段關係

當然我都move on左
但佢永遠係我心目中都有一個好重要既位置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞