沈門師兄弟吹水區暨拜師區(三)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
平衡時空既文?

【專家點睇】沈大師:咪對指數有期望 記住見好就收!
2017-02-10 12:38:11 HKT

大市有炒味,人稱「沈大師」的訊匯證券行政總裁沈振盈認為,雖然大市有氣氛,成交就增加,恒指升破23400,所以個市未回得住,仲要上;不過大家千萬唔好對指數抱太高期望,因為23800點至24000點有阻力,同時指數升嘅速度跟唔到成交,驚會有期指倉造淡。

依家嘅部署係,唔好追爆升股,只係搵落後股。「航運爆上去,但基本因素唔得,你冇理由再追。」落後股來講,就睇好三桶油,特別係中石化(386),另外滙控(005)、渣打(2888)亦可留意。

如果落後股,就中石化(386)、滙控(005)、渣打(2888)。佢強調,依家嘅做法係「見好就收,策略就短。」市場氣氛似季缺危機感,提醒大家要驚剔。
fatfat 於22/2 正式歸順沈門
好彩升番上24000

師傅食完甜頭,開始繼續又瀨過。還神呀

fatfat 22/2/17 正式拜師入沈門
都唔明d外門俗家弟子尋日咁sad仲乜
再次重申,只要有明確阻力/支持位
點都會到岸!期結最少24300
上望24600
上望24600

師父雖然對5仔解除祝福,並唔代表可以即時翻生,餘波仍在,師兄弟咪亂入,技術上支陰燭穿晒均線,就算跌少咗,升少少冇用,走入陰跌機會大,師父祝福過嘅唔死都嚴重內傷,要入廠
上望24600

師父雖然對5仔解除祝福,並唔代表可以即時翻生,餘波仍在,師兄弟咪亂入,技術上支陰燭穿晒均線,就算跌少咗,升少少冇用,走入陰跌機會大,師父祝福過嘅唔死都嚴重內傷,要入廠

三個細祝福/沽咒平均5-7%
就黎跌完,不過會唔會轉陰跌真係一個好問題,師兄講得好岩
好彩升番上24000

手語

詩句

禮成!去交老毛!

裝注香比師父,最近師兄弟少咗裝香

係你不孝咋,我次次食飯加餸都有敬返杯俾師傅嫁
平衡時空既文?

大市有炒味,人稱「沈大師」的訊匯證券行政總裁沈振盈認為,雖然大市有氣氛,成交就增加,恒指升破23400,所以個市未回得住,仲要上;不過大家千萬唔好對指數抱太高期望,因為23800點至24000點有阻力,同時指數升嘅速度跟唔到成交,驚會有期指倉造淡。

依家嘅部署係,唔好追爆升股,只係搵落後股。「航運爆上去,但基本因素唔得,你冇理由再追。」落後股來講,就睇好三桶油,特別係中石化(386),另外滙控(005)、渣打(2888)亦可留意。

如果落後股,就中石化(386)、滙控(005)、渣打(2888)。佢強調,依家嘅做法係「見好就收,策略就短。」市場氣氛似季缺危機感,提醒大家要驚剔。

5號仔祝福似仲未解除啵
尋日師傅留返個上車位,我叫你地入恒指牛,冇人信
好彩升番上24000

手語

詩句

禮成!去交老毛!

大師兄
尋日跌幾多今日我雙倍奉還!

尋日師傅留返個上車位,我叫你地入恒指牛,冇人信

平衡時空既文?

5號仔祝福似仲未解除啵

睇日子,早前叫人入貨,今日師父梗係(扮)唔記得,於是又嚟「正如筆者之前提出」 沈門弟子要唔好比師父鬼影大法迷惑,否則好易葬身沙場

入城姦淫擄掠

一開市就再all in牛
師傅比位入,無理由唔入
489同1113賣早咗,賺少幾千銀 師父鬼影大法擾亂心神例子 所以呢炒股識買只係徒弟,識賣先係師父
師傅
沈家軍!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞