沈門師兄弟吹水區暨拜師區(三)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
係到
報到
師父 能否244期結
報到
師父 能否244期結

要結就246結!
還師父一個完美嘅月結!
一燈大師,5號仔跌多5個% ok
美帝
美股繼續做好,道指再創新高,升到19600樓上,劍指20000點關口。現時的美股,正正有牛市三期尾聲的徵兆,日日升,日日創新高!升市的理由,就只是一個預期,但未出現的「特朗普效應」。情況同當年香港的 「港股直通車」,利用一個概念,將已經頗為昂貴的股市,推向更昂貴的地步。借助預期的憧憬,帶動市場情緒,令到大部分人只看「利好因素」,忽略隱藏着的黑天鵝。
夜期 聽日係咪244

大師唔理金沙啦?

大師⋯⋯我成個倉全部都係賭股
賭股有一半係金沙
我食粥食飯食屎,同未來女朋友嘅高潮就靠你啦
美軍今日會再挑20800戰線,沈家軍衝呀
道期已攻陷20800
道期已攻陷20800

唔好咁興奮 keep到收市先算贏
美軍今日會再挑20800戰線,沈家軍衝呀

20800穿咗啦 人地力追港股
沈大師真係勁⋯⋯
老痘成日話,千祺唔好做財,佢咁勁就發左達唔使做
沈大師的確係清泉
記得師父好似推過8360,各位師兄有無印象?
沈大師真係勁⋯⋯
沈大師的確係清泉

有印象 睇圖見到幾支大陰燭 應該可以確認
道期已攻陷20800

唔好咁興奮 keep到收市先算贏

沈大師真係勁⋯⋯
沈大師的確係清泉

你識條鐵咩,師傅唔志在錢,志在…
沈大師真係勁⋯⋯
沈大師的確係清泉

跟師父搵食,2000呎無難度!

13/02/2017 10:57
《大師論股-沈振盈》利駿(08360)成交增,可望重上招股價
http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/commentary_expert_detail.php?newsid=ETN270213908&page=1&category=stocks&expert=louieshum

13/02/2017 10:57
《大師論股-沈振盈》利駿(08360)成交增,可望重上招股價
http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/commentary_expert_detail.php?newsid=ETN270213908&page=1&category=stocks&expert=louieshum

《大師論股》半新股「利駿集團」(08360)於去年7月以招股價0﹒64元上市,最
高升至0﹒76元之後反覆回落,上日收0﹒495元,仍處於上市價之下。現價計,其市值約
2﹒3億元,低於市場上創業板的殼價。由於上市已逾半年的期限,估計集團可以有所動作,而
其在技術走勢上,又頗為配合。其股價於0﹒4元水平徘徊上落,橫行了一段長時間,近期成交
開始增加,股價曾上試0﹒55元水平。近兩日略為回吐,正好是吸納機會,皆因估計經過一輪
的收集,街貨並不分散,而且上市「成本」0﹒64元,上望有一定空間。集團業績方面,
2016年首三季轉盈為虧,因為有涉及上市的一次性開支,預期2017年盈利有所改善。現
水平吸納,上望0﹒8元,止蝕位0﹒45元。

*債券通效力成疑,港股難有大時代*

港股上星期三(8日)出現突破,恆指升破早前的橫行區天助23400點,出現夾淡倉的
情況。雖然往後的升幅並不多,但不知何解,市場的看法頗為樂觀,更說成是新的「大時代」來
臨?實在,上周恆指升幅有限數,成交更不足為道,跟2015年的「大時代」相比,差距甚遠
,似乎是被過份渲染了。而且,上周三的向上突破,只是建基於一個傳聞,就是「債券通」。市
場利用此傳聞夾高港交所(00388),因而令到大家覺得有料到。事實上,此乃市場傳聞而
已,跟早前的退休金入市一樣,只是人云亦云而已。就算真的有債券通,對港交所的盈利表現又
有何用呢?所以,上周的升市理由,確實有點兒牽強。《訊匯證券行政總裁 沈振盈》
沈大師真係勁⋯⋯
沈大師的確係清泉

跟師父搵食,2000呎無難度!

見到師父已經高朝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞