沈門師兄弟吹水區暨拜師區(三)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我是來拜師的

手語

詩句

禮成!交老毛

呢輪我沈門吸引唔少慕名來投靠嘅巴絲打
真係打緊,睇下992,941
【實戰理論】社保基金入市是流料(沈振盈)(FEB 24)

期指結算前,港股走勢仍然反覆,昨日恆指未能延續前日的升市,也未有跟隨美股之升而進一步攀升,反而出現跌勢。大市一日升、一日跌,其實只是上落市格局,亦是典型的錯算前,轉倉的格局。筆者不厭其煩地講多一次,每逢期指結算前的數個交易日,指數的走勢通常會被扭曲,期指大戶為了部署轉倉及結算價,會利用不同的重磅指數股,將股價托高或壓低,以調較指數的水平。故此,此段時間指數的表面走勢,缺乏參考性,而且有誤導的成份。

前日大市大幅反彈,因市場傳出社保基金入市。筆者近兩日的評論,皆提醒大家不要盲目輕信市場的傳聞,特別是有關「養老基金」、「社保基金」入市等。其實此等國家基金入市,根本不會大鑼大鼓去公佈,更不會事先張揚,刻意高追。陰謀論一點去講,做得散播謠言的動作,背後動機昭然若揭。正如在2007年的大牛市尾聲,臨見頂前一星期,日日都有類似的情況出現,一時就話「中投入市名單」,一時就話社保基金,總之就是傳聞多多,令散戶如癡如醉。結果,昨晚此傳聞已被有關人仕所否認。
沈振盈

我只係記得師父2007 2008的癲峰之作
令一眾老散膽戰心驚

要相信大師他日會再創高峰
每逢期指結算前的數個交易日,指數的走勢通常會被扭曲

又扭曲?
成交少又話扭曲?
成交多又話扭曲?
升又話扭曲?
跌又話扭曲?
其實扭曲左D咩呢???

哦!原來扭曲左你心中編定嘅奇幻潮

又扭曲?
成交少又話扭曲?
成交多又話扭曲?
升又話扭曲?
跌又話扭曲?
其實扭曲左D咩呢???

估唔中就係大户扭曲左個市

又扭曲?
成交少又話扭曲?
成交多又話扭曲?
升又話扭曲?
跌又話扭曲?
其實扭曲左D咩呢???

估唔中就係大户扭曲左個市

中就正如筆者所說........
其實睇師父D文章要講年份
越舊嘅文章,經過多沉澱醞釀
你會發覺越有味道,越有啟發同越撚好笑
我黎拜師既 師傅SHOW 下QULI 先啦
其實睇師父D文章要講年份
越舊嘅文章,經過多沉澱醞釀
你會發覺越有味道,越有啟發同越撚好笑

但係師傅經歷咁多年
人生練歷多咗
而家d文章由頭罩到落腳個種隱而不發
反而有種反璞歸真、大道至簡嘅味道
23800支持位
訊匯證券行政總裁沈振盈表示,大市今日反覆偏軟,似乎連續兩日都見到開市後有壓力;他認為,大市在期結後很大機會進一步下試低位,留意23,800點的支持位,若跌破的話跌勢將再一步轉急

大師兄,要點解讀?又睇跌又俾支持位
師父,show me sth
訊匯證券行政總裁沈振盈表示,大市今日反覆偏軟,似乎連續兩日都見到開市後有壓力;他認為,大市在期結後很大機會進一步下試低位,留意23,800點的支持位,若跌破的話跌勢將再一步轉急

新玩法,想燈大市落去,師父好撚嘢
大市在期結後很大機會進一步下試低位
大市期結後後大機會上試高位
姐係今日如果跌穿23800,星期一結算會24600

大師兄,我解唔明啊
姐係今日如果跌穿23800,星期一結算會24600

大師兄,我解唔明啊

3點9師傅會有聖喻 大家唔駛憂心

師傅轉玩另一樣野
大師兄同一眾師弟
一於奉陪到底

一幅圖已經夠照

有冇師兄用一通教路
喺咪咁樣就轉到倉 個買入價格咩嚟
有冇師兄用一通教路
喺咪咁樣就轉到倉 個買入價格咩嚟

師傅轉玩另一樣野
大師兄同一眾師弟
一於奉陪到底

一幅圖已經夠照

師傅可以睇淡唔做淡。
同理,
師傅可以轉哂Mpf做保本保守基金,
轉啫,可以唔撚㩒個apply掣send出指令。
小心中伏

我理撚得佢
總之我已記錄在案

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞