沈門師兄弟吹水區暨拜師區(三)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我地呢d徒弟仔掌下嘴已經好開心 攞棍扑嗰d留返d大師兄 二三師兄做

二師兄前排賺夠去左遊埠 好正

尋日到貨
多謝師傅

叉一次可以玩幾耐?

佢話50kg既人可以玩35km, top speed 30km/h
我依啲死肥仔應該有28km左右,top speed 26,7km/h
不過我set左25km/h top,因為新加坡行人路最高行25
超過25就要行馬路,on9先會26,7行馬路

咁又幾好玩wo
巴打新加坡住?

yes, 打份入門工,香港唔係冇得做
但係淨係請有n年exp既
新入行只可以做冇糧既學徒

咁又幾好玩wo

唔係用黎玩,用黎代步,我住果度去地鐵有啲遠
巴打新加坡住?

咁又幾好玩wo

做咩㗎 純粹好奇
巴打新加坡住?

咁又幾好玩wo

做咩㗎 純粹好奇

你可能係大師第一個海外既徒弟 (唔計之前死左果d)
巴打新加坡住?

咁又幾好玩wo

做咩㗎 純粹好奇

你可能係大師第一個海外既徒弟 (唔計之前死左果d)

有好多人死左咩

無錯!
其實師父好鍾意熄燈兩三百點嚟考驗我地
無數嘅師兄就係貪圖呢幾條毛而葬身股海

一早先身先潮拜大師先
我地呢d徒弟仔掌下嘴已經好開心 攞棍扑嗰d留返d大師兄 二三師兄做

尋日到貨
多謝師傅

幾錢,香港有冇得買?
開波!
巴打新加坡住?

咁又幾好玩wo

做咩㗎 純粹好奇

小弟係一個product designer
專業CAD 3d modeling,歡迎有freelance job搵我
【實戰理論】匯控業績 醜婦終須見家翁(沈振盈)(FEB 22)

匯控(00005.HK)昨午公佈業績後股價急跌了,大市即時轉升為跌。全年盈利倒跌六成多,主要是歐洲業務拖累,加上亞洲業務亦出現倒退,炒房表現只是平穩。這一業績是否意外?其實絕不意外,皆因其經營環境欠佳,低息持續影響息差,歐洲經濟始終不振,英鎊及歐元下跌,亦構成了一定的利淡影響。

但有一點命頗為反智的,就是不少評論將匯控股價的下跌原因,頗大的比重放在「股份回購金額太少」之上。講真,回購股份的做法,只是玩財技、玩做市。為什麼需要這樣做,因為本身業績唔掂,所以用來製造將股價炒上的藉口。在過去半年匯控的升浪,市場的評論「本末倒置」,因為見到股價不斷的上升,就一直吹捧着,擺出很多理由,作為理據。然而,醜婦終須要見家翁,股價亦大幅回落。

以股份回購將股價炒上,純是技術操作,只可作為投機的炒作。故此,每當評論到此股之時,筆者一定立場鮮明,將基本分折及短炒走勢的評論分清,指出此股不值得投資,只宜短炒投機。投資分析跟短炒投機的分析,是有差別的,前者建基於價值及前景的評估,後者則只建基於價格趨勢的掌握,兩者的評論其實大有不同,不能混為一談。

尋日到貨
多謝師傅

幾錢,香港有冇得買?

淘寶2888人仔,香港唔知有冇得買,因為電動滑板車香港唔可以係街行
同款新加坡賣緊899坡紙
【實戰理論】匯控業績 醜婦終須見家翁(沈振盈)(FEB 22)

匯控(00005.HK)昨午公佈業績後股價急跌了,大市即時轉升為跌。全年盈利倒跌六成多,主要是歐洲業務拖累,加上亞洲業務亦出現倒退,炒房表現只是平穩。這一業績是否意外?其實絕不意外,皆因其經營環境欠佳,低息持續影響息差,歐洲經濟始終不振,英鎊及歐元下跌,亦構成了一定的利淡影響。

但有一點命頗為反智的,就是不少評論將匯控股價的下跌原因,頗大的比重放在「股份回購金額太少」之上。講真,回購股份的做法,只是玩財技、玩做市。為什麼需要這樣做,因為本身業績唔掂,所以用來製造將股價炒上的藉口。在過去半年匯控的升浪,市場的評論「本末倒置」,因為見到股價不斷的上升,就一直吹捧着,擺出很多理由,作為理據。然而,醜婦終須要見家翁,股價亦大幅回落。

以股份回購將股價炒上,純是技術操作,只可作為投機的炒作。故此,每當評論到此股之時,筆者一定立場鮮明,將基本分折及短炒走勢的評論分清,指出此股不值得投資,只宜短炒投機。投資分析跟短炒投機的分析,是有差別的,前者建基於價值及前景的評估,後者則只建基於價格趨勢的掌握,兩者的評論其實大有不同,不能混為一談。

「追落後,可以留意匯控」
依句野係邊個講既呢
巴打新加坡住?

咁又幾好玩wo

做咩㗎 純粹好奇

小弟係一個product designer
專業CAD 3d modeling,歡迎有freelance job搵我

識得入沈門嘅
個個都係精英

匯控(http://00005.HK)昨午公佈業績後股價急跌了,大市即時轉升為跌。全年盈利倒跌六成多,主要是歐洲業務拖累,加上亞洲業務亦出現倒退,炒房表現只是平穩。這一業績是否意外?其實絕不意外,皆因其經營環境欠佳,低息持續影響息差,歐洲經濟始終不振,英鎊及歐元下跌,亦構成了一定的利淡影響。

冚家產師父割蓆唔認數自己叫人入貨 ,好,5仔解除祝福,搵個低位入啲長揸得啦

即係可以訓身大貓?

未跌完,未跌夠,匯控有3個細祝福嫁

匯控(http://00005.HK)昨午公佈業績後股價急跌了,大市即時轉升為跌。全年盈利倒跌六成多,主要是歐洲業務拖累,加上亞洲業務亦出現倒退,炒房表現只是平穩。這一業績是否意外?其實絕不意外,皆因其經營環境欠佳,低息持續影響息差,歐洲經濟始終不振,英鎊及歐元下跌,亦構成了一定的利淡影響。

即係可以訓身大貓?

揾個低位分幾注入,60樓下一注,50樓下一注,環境唔好有機會見4X
好彩升番上24000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞