[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我想試dcoder條新usb線
有無report睇住先

邊條USB線?
Totaldac d1 usb cable 定原先嗰條furutech gt2 pro?
Totaldac果條今日$1800入手(二手)

我話得新梗係指totaldac
有無report睇住先

邊條USB線?
Totaldac d1 usb cable 定原先嗰條furutech gt2 pro?

你又知我買咗新線?
有無report睇住先

邊條USB線?

你又知我買咗新線?

你問過r33, 你又用同一個名覆totaldac線個post,佢又寫已售,咁斷估係你啦掛。
新手求推介,請巴打們比下意見
budget~2000
想分析力比較好,樂器聲清啲
主要聽下音樂演奏同流行曲
bass唔理都得
budget~2000
bass唔理都得

IT03? 2000樓下算係一隻幾好既圈鐵耳機
如果唔理Bass既可以試埋Ue900s
其實邊到買耳機平d, budget 700-1500
想買個腰包放player 耳機同銀包,除咗vannuys 重有冇其他推薦?

可以去登打士街嗰頭搵下啲utility pouch
想買個腰包放player 耳機同銀包,除咗vannuys 重有冇其他推薦?

可以去登打士街嗰頭搵下啲utility pouch

thanks bro
budget~2000
bass唔理都得

IT03? 2000樓下算係一隻幾好既圈鐵耳機
如果唔理Bass既可以試埋Ue900s

唔該巴打,揾下有冇先
有無人試過cypher labs austru?一圈三鐵

點睇?

我覺得調音唔太自然,高音一般

你評價咁都重問?
我未聽過

我可能木耳呢,其實唔係我買,代fd問
想買個運動耳機
之前見到Powerbeats 2 500有找
但係pb一黎好似唔for 聽人聲 and pb3好似勁好多(?)
大家有冇咩意見同其他推介?
N30/N25
新手入門但唔知有咩選擇
Budget 2000
用手機推聽320k/無損
非掛耳式
平衡啲唔想太多bass
有就夠,怕影響其他音域
分析力中等
圈鐵冇咩所謂

n3ap, focal sphear

thanks
好耐之前去聽過xba-a2
覺得bass好似太多
n3ap會唔會好啲
新手入門但唔知有咩選擇
Budget 2000
非掛耳式
平衡啲唔想太多bass
有就夠,怕影響其他音域
分析力中等
圈鐵冇咩所謂

thanks
覺得bass好似太多
n3ap會唔會好啲

a2都多bass咁n3ap會多幾倍
新手入門但唔知有咩選擇
Budget 2000
非掛耳式
平衡啲唔想太多bass
有就夠,怕影響其他音域
分析力中等
圈鐵冇咩所謂

thanks
覺得bass好似太多
n3ap會唔會好啲

a2都叫多bass
n3ap係多幾倍
點解USB線都有影響? USB線係過DATA而唔係過ANALOG DATA.

一係就有DATA, 一係就無DATA, 堆DATA就靠個DAC解碼還完, 唔通我搵條金既NETWORK線DOWNLOAD套3仔之後會變無格?
未玩過耳罩同枱機想學野
點解USB線都有影響? USB線係過DATA而唔係過ANALOG DATA.

一係就有DATA, 一係就無DATA, 堆DATA就靠個DAC解碼還完, 唔通我搵條金既NETWORK線DOWNLOAD套3仔之後會變無格?

我都有同樣疑問 但唔同線聽出黎又真係有唔同
有冇人可以解釋下
新手入門但唔知有咩選擇
Budget 2000
非掛耳式
平衡啲唔想太多bass
有就夠,怕影響其他音域
分析力中等
圈鐵冇咩所謂

thanks
覺得bass好似太多
n3ap會唔會好啲

a2都叫多bass
n3ap係多幾倍

N3AP 重bass 但唔太污染中高頻
直戴仲可以試下 Final F4100
請問有冇N3AP 以外選擇
想搵隻bass 無咁勁
請問有冇N3AP 以外選擇
想搵隻bass 無咁勁

n1ap
有冇人試過ls50 本身用im50跌左 諗緊買過對定試新野好
前日唔小心開到最大音量,之後隻im03啲人聲好似後左同濛左,唔知係隻耳問題定心理作用
前日唔小心開到最大音量,之後隻im03啲人聲好似後左同濛左,唔知係隻耳問題定心理作用

似心理作用
Magaosi k3點睇?同im70,Tfs 5比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞