[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

駁唔到

比多小小wm1a

香討勁多人吹奏dx200

個邊就就算啦

有人講D聲唔得即比人圍屌

鄉土好似話dx200>380

但os就真係ak完勝

sony個os同技術又係屈機
極長續航同唔會發熱
ak外形一流
想問各位巴打,除左用player煲耳機仲會點煲耳機同埋動圈煲耳機既方法同動鐵煲有無好大差別?如果高階動圈耳機同入門動圈耳機煲既方法又有無唔同?

小弟最近終於入手左隻FW01,但以前隻215都係用收音機煲隻耳機既,都ok

不過,都想集思廣益下會唔會敢更好方法煲耳機
想問各位巴打,除左用player煲耳機仲會點煲耳機同埋動圈煲耳機既方法同動鐵煲有無好大差別?如果高階動圈耳機同入門動圈耳機煲既方法又有無唔同?

小弟最近終於入手左隻FW01,但以前隻215都係用收音機煲隻耳機既,都ok

動鐵唔使煲
動圈就三碗水煲到一碗水然後倒咗佢

其實一路聽一路煲就得
人地預你一買就聽
你有冇見人新車落地要等佢空轉一輪break in咗先?

駁唔到

比多小小wm1a

個邊就就算啦

但os就真係ak完勝

極長續航同唔會發熱

但佢都係今代先爭返少少氣

動鐵唔使煲

其實一路聽一路煲就得
人地預你一買就聽

咁如果一路聽一路煲會有聽既時間會唔會唔係咁好,因為我之前係一直唔停咁煲煲幾日
想幫隻IT03換條2.5平衡升級線 鐘意暖聲 想問有咩好介紹
用串流既又有多個選擇
不過我唔用

比多小小wm1a

個邊就就算啦

但os就真係ak完勝

極長續航同唔會發熱

dx200有咁差?
一陣夜晚去試佢同黑磚
想幫隻IT03換條2.5平衡升級線 鐘意暖聲 想問有咩好介紹

ibasso CB12

動鐵唔使煲

其實一路聽一路煲就得
人地預你一買就聽

咁如果一路聽一路煲會有聽既時間會唔會唔係咁好,因為我之前係一直唔停咁煲煲幾日

咁樣講
動圈有佢嘅壽命,到咁上下個物料會疲勞
當你煲幾日,即係差唔多100個鐘
咁即係你可以聽嘅時間少一百個鐘
與其係咁你不如慢慢聽,聽聽下你就知煲過同冇煲有咩分別
聽唔出嘅就證明你根本唔使特登去煲
都係嗰句,話明係break in,就係預你正常咁用慢慢用到佢順
就算Sony部wm1a都係叫你正常咁用用夠200個鐘嚟run好電容
唔會叫你一買返去就放埋一二面煲佢200個鐘

TL;DR: 一買返嚟就直接用,唔使做啲特別野,正常咁聽歌就得

比多小小wm1a

個邊就就算啦

但os就真係ak完勝

極長續航同唔會發熱

dx200有咁差?
一陣夜晚去試佢同黑磚

只可以話wm1a 續航 ui 溫度都完爆dx200,聲就好主觀,睇你鐘意邊部
想問下如果我用手機聽歌
6Hz - 25.5kHz 同 6Hz - 40kHz 大唔大分別?
thx

個邊就就算啦

但os就真係ak完勝

極長續航同唔會發熱

dx200有咁差?
一陣夜晚去試佢同黑磚

dx200唔係聲差
係個os世界級垃圾
香港有冇地方有得試聽K701?
我用咗兩個月im70
都係覺得高音位會有D剌耳
想問下有咩分法可以改善?換線有冇用?
新手 聽開KPOP 用iphone6s聽aiff
THX

Same
android會出亂碼 芒果慢到戇鳩

賣q 左佢吧啦

駁唔到

比多小小wm1a

想架啦

你放我放

放!
a35算啦
我用咗兩個月im70
都係覺得高音位會有D剌耳
想問下有咩分法可以改善?換線有冇用?
新手 聽開KPOP 用iphone6s聽aiff
THX

特別係女聲D "S"音

賣q 左佢吧啦

駁唔到

比多小小wm1a

想架啦

你放我放

放!
a35算啦

揾人陪葬最開心

賣q 左佢吧啦

駁唔到

比多小小wm1a

想架啦

你放我放

放!
a35算啦

揾人陪葬最開心

睇下有無人收先算
出街黎講A35真係世界級

1a先係囉
講開A35 我發覺同N3AP好夾
流行調音,好接近im02女聲,仲有彈性高嘅bass,橫向音場夠闊
突顯到女聲果種感情,係男聲較後
用緊A35嘅巴打,不妨試一試,應該有驚喜

1a先係囉

on9 又重又大舊
你地係咪出街拎A35
屋企拎金磚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞