[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
家下咩年代? 數碼野data點會有error同無效對, 56k年代已經做緊呢樣野, 如果數碼訊號有問題就唔係音質差左, 係直頭聽唔到, 隻花左既cd就已經係lost左訊號既原理.

數位交換資料一直都唔係1次就算, 仲會每段code都有效對碼, decode速度基本上係real time.

算, 都係唔阻你哋賣線發達

http://www.edn.com/design/consumer/4376143/Fundamentals-of-USB-Audio
http://www.silabs.com/documents/public/application-notes/AN295.pdf

有心討論嘅就自己睇下
純粹想吐槽嘅就算了
而家唔係講佢現實環境表現成點,而係純講佢機制
抱歉遲左覆你
家下咩年代? 數碼野data點會有error同無效對, 56k年代已經做緊呢樣野, 如果數碼訊號有問題就唔係音質差左, 係直頭聽唔到, 隻花左既cd就已經係lost左訊號既原理.

數位交換資料一直都唔係1次就算, 仲會每段code都有效對碼, decode速度基本上係real time.

算, 都係唔阻你哋賣線發達

http://www.edn.com/design/consumer/4376143/Fundamentals-of-USB-Audio
http://www.silabs.com/documents/public/application-notes/AN295.pdf

有心討論嘅就自己睇下
純粹想吐槽嘅就算了
而家唔係講佢現實環境表現成點,而係純講佢機制
抱歉遲左覆你

玩usb線原來唔係玄學
想問各位巴打,對jvc fw01有咩意見,邊到買最抵同會唔會其他同級數耳機可以推介下?

不直:大約2xxxx,唔想過3xxxx

個人鍾意動圈,暖聲d 同 要易推既 用iphone 聽歌 都幾雜食,之前係用se215但覺得fw01 d 聲真係幾正

fw01正呀
但如果大力少少推的話
個人聲會好聽好多

知唔知邊度最抵,而家隻215虧虧地

英京好似係

Thz,巴打

想問英京係咪jvc既直銷商黎,聽講如果唔係直銷商既鋪買,就算未過保養都唔會幫你維修
想問各位巴打,對jvc fw01有咩意見,邊到買最抵同會唔會其他同級數耳機可以推介下?

不直:大約2xxxx,唔想過3xxxx

個人鍾意動圈,暖聲d 同 要易推既 用iphone 聽歌 都幾雜食,之前係用se215但覺得fw01 d 聲真係幾正

fw01正呀
但如果大力少少推的話
個人聲會好聽好多

英京好似係

Thz,巴打

想問英京係咪jvc既直銷商黎,聽講如果唔係直銷商既鋪買,就算未過保養都唔會幫你維修

咁又唔知呀
我都係睇price.com
我自己就唔係英京買
因為係早幾個月買 貴幾舊水既

fw01正呀
但如果大力少少推的話
個人聲會好聽好多

英京好似係

Thz,巴打

咁又唔知呀
我都係睇http://price.com
我自己就唔係英京買

照保

因為拆貨俾佢果個肯定係
係咪準備用垃圾呃毒撚錢

fw01正呀
但如果大力少少推的話
個人聲會好聽好多

英京好似係

Thz,巴打

咁又唔知呀
我都係睇http://price.com
我自己就唔係英京買

照保

因為拆貨俾佢果個肯定係

咁只要行貨就得?今日問金 _ 都要3180都差成5舊幾
邊到有ls50賣其實

大伏星際101好似有
仲有北角果間唔知咩
信和之前都見過

101有就有 但賣690 信和唔覺眼
出北角望下先

終於買埋ls70

Ching 邊道買幾銀?我都諗住整番隻

不覺x彩 888 應該仲未有假

有無mic架請問
係咪準備用垃圾呃毒撚錢

買買買
有無人試過dx200?
咩野聲?

軟件唔得唔好買

我都有興趣dx200
佢個軟件聽聞好似已經改返好d了?
剩計聲既話wm1a定dx200好d

起碼等出左新fw先再諗
1.3.60有時會自己撳moon
係咪準備用垃圾呃毒撚錢

買買買

香港有冇得賣先
wm1a更新完反應至少快左3倍
有無人試過dx200?
咩野聲?

軟件唔得唔好買

我都有興趣dx200

起碼等出左新fw先再諗

岩岩升完a35個firmware用左陣
再望望部dx200 屌都係用a35算
有無人試過dx200?
咩野聲?

軟件唔得唔好買

我都有興趣dx200

起碼等出左新fw先再諗

聲真係有番咁上下質素,但操作真係嘔血
一開機播第一首歌會bo一聲,轉歌既format(e.g. Flac轉aiff)又會bo一聲,呢d真係好難接受。
用緊846+ipc
想換dpx1a 是否不智?

應該唔會
起碼可以聽hi-res
仆你個街onkyo唔送信仰小金貼
利申:之前846+iphone6 而家846+dpx1a
wm1a更新完反應至少快左3倍

A35都係, 快到好似超撚左頻咁

淘錯線,有冇巴打岩?

Telegram
@TmingL
巴打們好
想問下如果要重BASS IM50夠唔夠喉?
IM50隔音好唔好?因為我真係好撚毒
想帶左耳機就乜野其他聲都聽唔到
同埋上問下IM50 依家缺唔缺貨?
唔該咁多位巴打
巴打們好
同埋問下IM50 依家缺唔缺貨?
唔該咁多位巴打

自膠
巴打們好
同埋問下IM50 依家缺唔缺貨?
唔該咁多位巴打

自膠

隔音就LS啦,bass呢個budget諗太多
唔知點先叫夠喉
IM70對我黎講已經好多bass
momentum in ear 個bass唔錯

香港最平係咪要近$4000
想問下巴打們點睇marshall major2? 是咪垃圾黎
846想換條平平地既線 ~有無介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞