[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
出街黎講A35真係世界級

1a先係囉

on9 又重又大舊

當日買唔起黑磚
咁買部A35頂住癮先
點知用落又幾OK
咁多位點睇qdc隻雙子座

質素唔錯的,做得幾靚下,戴落都好舒服,入面d走線好整齊。
聲黎講算係平衡型,個調校bass量既制啪左同冇啪分別唔係好明顯,量會多少少,收放速度係幾快,但bass既彈性唔算好。立體感分析力都強,人聲稍前但唔會貼耳,冇咩感情。
聽黎聽去都冇俾$既衝動,同價位既我選擇左um 既mason ii。

唔該曬
用開300R + 900s
Jpop Kpop 女聲多
之前試左好多唔同earphone
Sd2 灰黃 N40 900m
都唔啱我心水
有日屎忽痕去Dxa到試Rosie
一聽"係你啦"
跟手就入左

Run 左一排
人聲幾好,高音唔刺耳,又唔會太前
勁beat嘅歌好爽,有返Bass,但又唔會bomb到頭痛
新手 買im50 定im70 好

http://price.hk 個度 匯彩數碼特價

利申iphone se 聽開廣東歌同埋歐美流行曲

放對im70,你要唔要?

點解放

升咗T8ie mkII 啱啱開始煲

iamgoldenson123@gmail.com
email 傾下
300r 既mon貼想問下旺角會唔會有
300r 既mon貼想問下旺角會唔會有

星際一樓一有,但係唔記得咩價
我喺DXA買皮套算,冇用貼
代問:
隻CM趺左落地下, 仲要彈左幾下
執返上黎聽, 唔覺有壞, 係咪代表冇事
代問:

入面應該唔會有事
個殼可能裂咁解
代問:

入面應該唔會有事
個殼可能裂咁解

CHECK過個殼冇崩冇裂
動鐵係咪真係咁硬淨
咁跌法都冇事
代問:

入面應該唔會有事
個殼可能裂咁解

動鐵係咪真係咁硬淨
咁跌法都冇事

試下跌多幾次咪知硬唔硬淨
代問:

入面應該唔會有事
個殼可能裂咁解

動鐵係咪真係咁硬淨
咁跌法都冇事

跌幾下就壞
咁應該冇廠會用動鐵
想問RHI T20條耳機線膠爛左 係咪可以上大昌一換一 同有咩要帶
唉 試完dx200同黑磚
鍾意dx200多d
但個ui真係...
黑磚都ok 但我鍾意偏解析向
都係未決定買邊部好
點睇L5 pro
好似冇乜人講呢個牌子咁
鍾意dx200多d
但個ui真係...
都係未決定買邊部好

你黑磚有冇試4.4先
3.5只係附送品
[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/04/171346_c33b850733e2573b5c8c036d6dd53b1f.jpg[/img][/url]毒已中

聲唔差,但對左2個月之後真係頂唔順佢D bugs

新firmware重衰過舊

仲係1.36 升唔升好?

個人preference 唔升

1.59聲粗啲 低頻靚啲
1.36中高正啲
鍾意dx200多d
但個ui真係...
都係未決定買邊部好

你黑磚有冇試4.4先
3.5只係附送品

冇試4.4 我試果間鋪冇4.4線借
剩係試左3.5
4.4係咪真係好好多? 我見香討吹奏DX200吹奏得好勁
早幾日搞到我都心郁郁 但試完之後 聲係唔錯既(我之前用AK70) 但UI真係唔太順 掃幾次先郁
但我又係到諗 佢個FW搞掂好哂之後 其實都幾好
最衰試唔到平衡
屌 好猶豫

利申:唔係係香港
用wm1a嘅大家用咩耳機?
我用咗兩個月im70
都係覺得高音位會有D剌耳
想問下有咩分法可以改善?換線有冇用?
新手 聽開KPOP 用iphone6s聽aiff
THX

特別係女聲D "S"音

我用咗兩個月im70
都係覺得高音位會有D剌耳
想問下有咩分法可以改善?換線有冇用?
新手 聽開KPOP 用iphone6s聽aiff
THX

特別係女聲D "S"音

考慮買過隻
頭先試用下sony 個media go擷取cd,入碟之後直接拖個專輯落速walkman到即刻傳晒flac入walkman張卡到,封面圖title 資料齊晒冇亂碼
之前用media player 擷取做wav冇封面圖日文又亂碼改唔到
頭先試用下sony 個media go擷取cd,入碟之後直接拖個專輯落速walkman到即刻傳晒flac入walkman張卡到,封面圖title 資料齊晒冇亂碼
之前用media player 擷取做wav冇封面圖日文又亂碼改唔到

習慣左用mp3tag再整過

Mp3tag整完wav日文title 照樣係亂碼

Mp3tag整完wav日文title 照樣係亂碼

唔用wav
wav tag唔到 又冇cover
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞