[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

Martian 咪火星人
好似係你唔識英文喎

你都on lun9
全世界有幾多人跟你一齊叫隻耳機做火星人
個sales唔笑9你係你好彩

如果想問hifiman啲野
係咪要問個sales高保真男人

Fitear係咪合適的耳?
Sales真係慘

Jupiter 都好多人叫木星
你地d夾硬譯既就算啦

Jupiter好多人叫木星
咁你個隻多唔多人叫火星人呀
有冇巴打知tg334而家幾$?
一個剩係識直譯
唔識最有效率同人溝通嘅人
語文水平可以有幾高
好似退退地燒 但又要換player 頂唔順底噪
求其入部ak70定wm1a好

求其入部wm1a

我修正下
我既意思係求其入部細部+靚樣AK70定買自己岩聽既wm1a (不過好大部唔方便 又貴成倍)

求其仲有ak jr

jr唔考慮

求其A35啦 好方便

wm1a都唔太大姐,係厚左d

唔好買 ak jr 伏到仆街
系統又lag 反應又慢
外觀四角吉死人 絕對唔好渣

利申:買左一日之後冇用過

你都on lun9

Sales真係慘

你地d夾硬譯既就算啦

聽唔明我咪講返martian囉
好過你地譯d唔知乜柒出黎
讀得書少收返埋啦

好笑
你譯咗個火星人之後呢?
個sales知你講咩?
咪一樣等於譯咗唔知乜柒

你呢d得你自己明嘅名就放過sales啦

Martian 咪火星人
好似係你唔識英文喎

你都on lun9

Sales真係慘

你地d夾硬譯既就算啦

話說我真係會話想試真男人
其實你啱架,不過連官方都無用中文名,就問返英文model名穩陣啲嘅
至少營火(campfire)個啲耳機係網上有唔少人用中文叫,但um個啲真係無聽過人叫中文
mason又有無見人叫中文名?

你都on lun9

Sales真係慘

你地d夾硬譯既就算啦

話說我真係會話想試真男人
其實你啱架,不過連官方都無用中文名,就問返英文model名穩陣啲嘅
至少營火(campfire)個啲耳機係網上有唔少人用中文叫,但um個啲真係無聽過人叫中文
mason又有無見人叫中文名?

佢認為自己識個字點解就好威
周圍同人講
Martian
睇套戲學架?
重有個原因同campfire唔同嘅係
campfire真係成日系列用星座黎命名
um呢?似係求期搵個m字頭嘅就算
所以無咩一致性,就無人用中文叫
up隻耳機名都可以嘈一餐
痴撚線

你都on lun9

Sales真係慘

你地d夾硬譯既就算啦

聽唔明我咪講返martian囉
好過你地譯d唔知乜柒出黎
讀得書少收返埋啦

佢哋嗰啲點睇都似係讀音嚟啫啲人問點讀呀嘛
請問有冇人知rha t20扯斷左條線,維修要幾多錢?

up隻耳機名都可以嘈一餐
痴撚線

有人認為自己識好多vocab
讀好多書喎
點知連令人知佢要邊隻耳機都做唔到

可以facebook問下小修小寶
700預算有咩重bass入耳式推介??用緊iphone7 plus
700預算有咩重bass入耳式推介??用緊iphone7 plus

aaw nebula one, tfz 3/5, se215 bass都重少少
marshall mode, im50 bass唔錯但量無咁多。
有無人試過cypher labs austru?一圈三鐵

點睇?

我覺得調音唔太自然,高音一般
有無人試過cypher labs austru?一圈三鐵

點睇?

我覺得調音唔太自然,高音一般

你評價咁都重問?
我未聽過

可以facebook問下小修小寶

唔該
隻ie80右邊無左聲
已經試過換線都係無聲
我係外國amazon買所有單同盒已經唔知係邊
如果拎翻原廠整佢肯唔肯整
整又大慨幾錢到
我想試dcoder條新usb線
有無report睇住先
有無report睇住先

邊條USB線?
Totaldac d1 usb cable 定原先嗰條furutech gt2 pro?
Totaldac果條今日$1800入手(二手)
有無report睇住先

邊條USB線?
Totaldac d1 usb cable 定原先嗰條furutech gt2 pro?
Totaldac果條今日$1800入手(二手)

條線煲咗兩個鐘之後同啱啱開聲好唔同,比furutech嗰條Bass多啲、實啲,人聲比較凝聚,啱啱開聲嗰陣時空氣感好差、音場細左一個碼,依家就應該同furutech 差唔多

未詳細A/B比較過,詳細報告要等多幾日

Edition10 比th900音場大,多啲細節,樂器分離度較佳,人聲空氣感好好多,相較之下,th900人聲較凝聚,edition10 鋼琴聲同人聲好毒,edition10 bass 量不及th900,但質感好好,好有層次,能清楚認出不同嘅drum敲擊出既聲音,edition10 除咗Bass量外,其他方面比起th900都過之而無不及

自從買咗edition10 之後,除咗比較外冇掂過th900,edition10+hp a8+furutech gt2 pro已經勝過hd800s +ha5050h嘅表現

以上edition10 review 全部都係以gt2pro得出嘅結果,而家買咗新線又要再試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞