[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我用咗兩個月im70
都係覺得高音位會有D剌耳
想問下有咩分法可以改善?換線有冇用?
新手 聽開KPOP 用iphone6s聽aiff
THX

特別係女聲D "S"音

考慮買過隻

用緊唔覺有齒音,換過粒耳膠/棉未?
我用咗兩個月im70
都係覺得高音位會有D剌耳
想問下有咩分法可以改善?換線有冇用?
新手 聽開KPOP 用iphone6s聽aiff
THX

特別係女聲D "S"音

考慮買過隻

用緊唔覺有齒音,換過粒耳膠/棉未?

換咗SPINFIT 同埋我都聽幾大聲下
大家點睇campfire嘅 Andromeda 同 Vega
唉 試完dx200同黑磚
鍾意dx200多d
但個ui真係...
黑磚都ok 但我鍾意偏解析向
都係未決定買邊部好

你黑磚有冇試4.4先
3.5只係附送品

冇試4.4 我試果間鋪冇4.4線借
剩係試左3.5
4.4係咪真係好好多? 我見香討吹奏DX200吹奏得好勁
早幾日搞到我都心郁郁 但試完之後 聲係唔錯既(我之前用AK70) 但UI真係唔太順 掃幾次先郁
但我又係到諗 佢個FW搞掂好哂之後 其實都幾好
最衰試唔到平衡
屌 好猶豫

利申:唔係係香港

3.5應該得4.4 1/4功力都冇
後悔點解唔一早整條4.4
大家點睇campfire嘅 Andromeda 同 Vega

Andromeda正
K3003配咩player好
想底冇咁勁同分析力好
$10000 budget

我推薦dp100,同k3003夾得唔錯,不過dp100分析力強。分析力強既話dx200一定滿足到你,但我覺得同k3003夾聽落比較悶,而且bugs多到暈

ak100/ak120
鍾意dx200多d
但個ui真係...
都係未決定買邊部好

你黑磚有冇試4.4先
3.5只係附送品

剩係試左3.5
早幾日搞到我都心郁郁 但試完之後 聲係唔錯既(我之前用AK70) 但UI真係唔太順 掃幾次先郁
最衰試唔到平衡
屌 好猶豫

巴打用緊邊條4.4
鍾意dx200多d
但個ui真係...
都係未決定買邊部好

你黑磚有冇試4.4先
3.5只係附送品

剩係試左3.5
最衰試唔到平衡
屌 好猶豫

巴打用緊邊條4.4

平野
OC Studio Zeus UEx
campfire Jupiter 而家抵唔抵玩?睇review好似唔錯...
試耳機會唔會去星際果間DXA 上facebook睇到話服務態度唔好
想買頭戴個種有冇咩平價推薦?
筆直都係千幾

低成本既放耳機方法
試耳機會唔會去星際果間DXA 上facebook睇到話服務態度唔好

Dma任試唔嬲喎

Dma任試唔嬲喎

係dma試完再去第二度買

Dma任試唔嬲喎

貴撚到...
想買頭戴個種有冇咩平價推薦?
筆直都係千幾

Dma任試唔嬲喎

dma好似最齊
新手近排買咗隻灰黃鸝,都煲咗40個鐘左右
但係唔知係未煲好定iPhone 6s推唔郁
搞到高音有啲刺耳,音場唔夠濶,分析力唔太夠
如果想改善呢啲問題應該升級線定還是買player?
利申:木耳
300R 直推K701 會唔會諗大左
會唔會差過直推其他1000左右既耳罩?

Dma任試唔嬲喎

dma好似最齊

我就係想買oriolus黑黃. 但好似其他地方都冇?
問多樣野..想人聲多數男聲..我有幾隻想試. 黑黃,dorado, martian, W6
仲有冇

Dma任試唔嬲喎

貴撚到...

最鍾意去個到試野
比佢地黑完面跟住去第二度買
放200有冇人要
新手近排買咗隻灰黃鸝,都煲咗40個鐘左右
但係唔知係未煲好定iPhone 6s推唔郁
搞到高音有啲刺耳,音場唔夠濶,分析力唔太夠
如果想改善呢啲問題應該升級線定還是買player?
利申:木耳

係咪未煲夠?
我對灰黃齒音問題都有小小嚴重
Jupiter換2.5mm平衡線有咩好推介
放200有冇人要

咩線材?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞