[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
小弟本身用緊ie80+300r
之前淘寶左2.5mm平價線覺得效果好好
家下想升級 平時聽開中文流行曲
鐘意樂器聲同音場大 有包圍感 仲有啲聲係清嘅
家下睇中sd4同campfire系列
同埋應該會再換番條2.5mm線
Budget 8000倒
唔該

T8ie?

jh 13v2 pro?

都8000唔差在一萬啦巴打

Inear pp8
唔該

T8ie?

Inear pp8

PP8 見到肥花有人放正好8K
唔該

T8ie?

Inear pp8

仲未試到
幾鍾意sd2同4
已盲入Ted Allen T2 silver type 2 litz
2.5mm
340加紙

有冇link睇下
425想人聲再出啲有咩線介紹
或者有咩升級線推介 希望唔太貴
早排去r studio買左條線比900s都千幾
唔想又出血
已盲入Ted Allen T2 silver type 2 litz
2.5mm
340加紙

有冇link睇下

https://headphonelounge.com/silver-iem-cables/
個標價係美金
條友好撚好人屎
我問佢有冇直角2.5mm頭
佢話街冇但可以幫我整個
Email覆得好撚快 同埋head fi上面基本上有讚冇彈
International shipping都係7蚊美金 寄香港都係7蚊美金
用緊sm64 earsonic,
而家想換部夠力推既player
求巴打推介

Arm2,大力出奇蹟

之前睇中過, 但係個價都幾甘下

四千中咋喎

我岩岩出果陣入六千幾

咁平?!
我無幾耐之前睇過都要五千幾
想知邊度有四千中
用緊sm64 earsonic,
而家想換部夠力推既player
求巴打推介

Arm2,大力出奇蹟

之前睇中過, 但係個價都幾甘下

四千中咋喎

我岩岩出果陣入六千幾

咁平?!
我無幾耐之前睇過都要五千幾
想知邊度有四千中

德發4600
2.5mm
340加紙

有冇link睇下

https://headphonelounge.com/silver-iem-cables/
個標價係美金
條友好撚好人屎
佢話街冇但可以幫我整個
International shipping都係7蚊美金 寄香港都係7蚊美金

等睇report
425想人聲再出啲有咩線介紹
或者有咩升級線推介 希望唔太貴
早排去r studio買左條線比900s都千幾
唔想又出血

本身用緊j3,想升級budget $3000內巴打們有咩好介紹

300r/大陸機之類?

3000唔介意國磚可以試下cayin i5
推力十分強勁,分析力哩個價位內數一數二
行android 可以裝apps 但播歌個gui 就唔喺幾方便
除咗機背兩三行行殘體字之外個design 都算唔錯
另外部機得3.5mm 無balance 玩,但相反可以line out 返去電腦到如果無睇錯
利申:非打手 自己都訂咗仲未有貨
本身用緊j3,想升級budget $3000內巴打們有咩好介紹

300r/大陸機之類?

行android 可以裝apps 但播歌個gui 就唔喺幾方便
另外部機得3.5mm 無balance 玩,但相反可以line out 返去電腦到如果無睇錯

cayin機就建議要試清楚你鍾唔鍾意陣cayin味先
唔該

T8ie?

Inear pp8

仲未試到
幾鍾意sd2同4

pp8用家 我覺得你budget都有8k就真係加少少,唔好諗sd4
真係兩個層次黎
2.5mm
340加紙

有冇link睇下

個標價係美金
條友好撚好人屎
佢話街冇但可以幫我整個

等睇report

應該一個禮拜內起貨 寄埋過嚟可能要半個月

300r/大陸機之類?

我都有睇過i5,遲啲會去試,zx1又o唔ok
用緊a35想升級器材但窮撚budget有限,應該點選擇?
買黑磚再買campfire 木星
或買pha2a再買仙女座
除左黑磚全部個別試聽過感覺ok
但見好多人吹奏黑磚攪到好難決定

用緊黑磚加仙女 個聲好夾
而家煩緊換咩線好 轉4.4又要由頭煲過
唔該

T8ie?

Inear pp8

仲未試到
幾鍾意sd2同4

pp8用家 我覺得你budget都有8k就真係加少少,唔好諗sd4
真係兩個層次黎

一手買幾錢

點都要轉架啦

點都要轉架啦

有冇推介 諗緊銅鍍金 呢幾日會去試

有無cowon fans
想問下有冇cm頭2.5mm 平衡線推介 budget 1~2k

用緊UERR+300r
請問...846斷左mmcx枝針 請問邊到可以換
vega個低音愈run愈少
有咩耳棉推介
隻萌音感覺同我試demo個聲差好遠
係咪未run in好先係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞